Husägare

Idag kom beskedet att även bror #2, Simon och hans tjej Sandra köpt hus. Dom kikade på ett förra veckan, gav ett bud och fick det. Detta var nyare än Jimmys men lite mindre, men det var snyggt. Alla såna här nyheter är förstås underhållande och det ska bli skitkul att komma hem över jul och få se deras kåkar. Samtidigt påminner alltihop om att jag har ungefär 3000 spänn på kontot och inte ett skvatt på horisonten.

***

Päronen stack, sin vana trogen, till Thailand idag. Dom ska vara där till den 16:e, lyckligtvis flög dom från Göteborg iår så jag kan åka med hem. Jag är jävligt sugen på att dra hem nu. Längtar till julen och jag vill hem och ladda batterierna lite.

***

Tenta på fredag så denna veckan blir mestadels plugg. Men imorn ska jag jobba ett pass iallafall, man blir lätt lite pengakåt och har svårt att säga nej när dom ringer.

***

Jag borde fixa en lägenhet som jag trivs bättre i!
Jag borde börja träna igen!
Jag borde skaffa mig ett jobb!
Jag borde äta nyttigare!
Jag borde sova vid normala tider!



I väntan på fotboll...

Har varit lite dåligt med bloggande på sistone, så här följer en kort catch up. Jag har numera morgonlektioner 4 dagar i veckan så skolan har besökts ganska flitigt, dock inte så flitigt som den borde besökas. Isabelle var här så förra veckan så vi sågs lite och gick bland annat julskyltningen på Liseberg. Jag tycker det ska vara kallare när man går på julmarknad, den riktiga julkänslan infann sig inte även om jag gillade fejksnön och all belysning. Vi såg även Sven "Annaaa, släpp in mig Annaaaa" Wolter och Lotta Engberg på distans.

***

Jag har spelat ganska mycket Call of Duty på sistone, klarade av det igår. I onsdags var det riktigt skitväder så jag lurade hit Möller med en påse godis för lite tvspels-häng. Jag måste ha varit ovanligt trött för jag förlorade. ÖVER EN TJEJ! Det här är självklart en enorm besvikelse för mig, det känns som att jag har svikit hela den manliga rasen, men jag ska träna och spöa skiten ur henne nästa gång.

***

I fredags tänkte jag ta det lugnt och kolla på Idol, men Jesper ville ut och supa och jag är sällan svårövertalad så vi tog några glas och körde en tur på stan, Park Lane, Valand och åter Park Lane. Mycket trevligt.

***

I lördags var jag därigenom lite hängig men tvingade mig ändå ner på stan för att träffa lite folk. Jag insåg att jag hade tagit mig lite vatten över huvudet när jag bestämt fikaplaner med 3 olika sällskap och dessutom inte kände mig särskilt aktiv. Efter lite klagosång i sängen blev det iallafall Micki och Isabelle som fick äran att dricka kaffe med mig.

***

I lördags fyllde Nyman 23 och bjöd således in till kalas, det var en trevlig tillställning med en chockerande god cheesecake, jag gillar inte cheesecake, men Ålänningens recept fick mig att ändra uppfattning. Sen drog vi till Park Lane där det var ovanligt dåligt.

***

Idag fick jag ett jobb, blev uppringd av Randstad som hade ett truckkneg på gång. Det ligger på Hisingen och var bra lön så jag tackade jag och norpade med mig ett par skor och lite kläder så imorgon klockan 06:30 börjar allvaret. Sett till hur risig ekonomi jag har för tillfället så är det dock oerhört välbehövligt.

***

Mina lektioner börjar nu förtiden 08:15, detta är på tok för tidigt och jag är snortrött i stort sett hela tiden. Ikväll ska jag dock försöka hålla mig vaken och titta på lite Champions League fotboll.

***

Och nu till något mycket allvarligare, förra julen när jag är hemma så satt framför kakelugnen i mina mystofflor med en kopp glögg, precis som jag brukar men något var fel. Och så slår det mig att det är musiken. Det är helt fel musik, någon ny skitlåt. Jag påtalar detta för mamma Svensson, som glatt berättar att hon köpt en ny julskiva med Christer Sjögren.

Hon har så länge jag kan minnas spelat en skiva som heter Dansmusik i Juletid, denna har jag växt upp med och är viktigare för mig än självaste Kalle Anka. Jag förklarade situationen för henne och bytte omgående skiva. Julen är tradition, man ska aldrig ändra eller förnya något. Denna skivan ska jag bränna ut och själv lyssna på varje jul så länge jag lever!

Kicki Danielsson - Min barndoms jular


Bingo!

I dessa tider när vi står på tröskeln till julen brukar man tvingas vända på slantarna rejält som student. Men iår ska jag spela ihop mina julklappspengar på onlinebingo. Hittade en sida som sammanställt flera bingosidor där man dessutom får bonus när man registrerar ett konto. Känner ni också att ni är i behov av en liten julbonus för att täcka julklappshandlingen till era nära och kära så finner ni sidan här:
BINGO

Regn

Idag trotsade jag varenda signal från kroppen och kämpade mig upp klockan halv nio. Jag lyckades urvaket och något försenad ta mig till skolan eftersom vi tänkte plugga lite inför seminariet på fredag. Dock hade läraren inte lagt ut våra seminariefrågor så det slutade med att vi snackade skit någon timma innan vi tog lunch. Köttfärslimpa, potatis och lingon, det var förbannat gott. Sen man flyttade hemifrån har ju, den annars så genomtråkiga, potatisen blivit en riktig lyxmåltid.

***

Nu öser regnet ner och jag väntar på att nya Call of Duty ska brännas klart så jag kan döda lite nazister och sitta inne med gott samvete.

***

Dagens klurighet:

En man är ute i skogen, han är beroende av sin medicin, han ska ta två tabletter som ser likadana ut men innehåller olika ämnen varje timme. Han har sin första dos, alltså två tabletter i sin högra bröstficka och sin andra dos, som ska tas en timme senare i sin vänstra. Men mannen snubblar och tappar alla tabletterna på marken. Nu ligger de fyra tabletterna huller om buller på marken, det är alltså två sorters tabletter. Äter han tre eller fler så dör han, äter han två som är samma så dör han, äter han en så dör han. Hur ska han göra för att veta vilka tabletter han ska äta?

***

Paul Dianno - Running free

ams

Har suttit på arbetsförmedlingens hemsida i några timmar. Jag blir fruktansvärt förbannad över att många företag, till ett arbete som exemplevis löneadministratör, kräver att man har arbetat med detta i minst två år. Två år alltså! Vad är det poängen med att utbilda sig om denna utbildning ändå ska kompletteras med två års upplärning hos ett annat företag? Jag tror inte att ett arbete som fakturahanterare eller löneadministratör kräver två års erfarenhet för att  man ska klara av det.

Om så är fallet, att det verkligen krävs då borde det ju vara fysiskt omöjigt att någonsin börja arbeta som löneadministratör, såvida man inte föds med två års erfarenhet såklart.

Tröttsamt!

Inget jobb

Det står nu klart att jag inte är önskad hos Ernst & Young, Karlstad. Det var själfallet synd, jag tycker intervjun gick jävligt bra och mentalt hade jag redan ett kontor där. Men nu får jag som sagt bo kvar i Götet så jag försöker glädjas åt det.

***

Idol igår, jag tycker Calle var bäst för dagen, Erik ovanligt dålig, Tove helt okej, Mariette blir såklart fyra och om en vecka så slipper vi se Reza mer.

***

Idag har jag dammsugit sen första gången jag flyttade in, som allt annat i detta hus, föll även dammsugaren isär när jag ställde ner den på golvet och jag fick börja meckla med att bygga ihop den innan jag kunde skrida till verket.

***

HM i Nordstan borde utöka antalet provhyttar, där är alltid en kö på minst 3 personer och det är förbannat avtändande. Särskilt denna årstiden när man står och svettas i sin vinterjacka av att vänta sin tur. Det slutar med att man känner sig så förbannat obekväm och stressad så man skiter i hur bra plagget sitter, man vill bara ut därifrån.

***

Har börjat lira Forza Motorsport 3, det är riktigt snyggt och tycks ha väckt mitt xbox-intresse igen.

***

Den största sorgen över att jag inte fick jobbet är nog att jag måste börja fokusera på omtentan i Retailing in the Market Channel. Det som driver mig mest att få jobb är att slippa plugga, det som driver mig att plugga är att slippa jobba!

***

När jag var i Karlstad, ställdes det fram en After Eight-kartong på bordet, men någon i sällskapet envisades med att lägga tillbaka tompappret i kartongen, när man sen ska ta en bit och tvingas gräva bland tompapper blir man frustrerad. Jag bryr mig inte om vem det var, men sluta upp med det.

***

En stor glädje över att jag inte fick jobb är att jag kan fira julen helt utan stress hemma framför kakelugnen med en tallrik i knäet. Modern ekonomisk historia, som jag nu läser, är knappast något som kräver många studietimmar.

***

Grattis som fan Roback förresten, glad att du fick en av tjänsterna!

***

Ser fram emot söndag, det är nog första gången? Men idag är det lördag så då ska vi partaja!

Owen Paul - My favorite waste of time

Fredagsslask

Vaknade vid 13, såg ganska fort att det föll både snö och regn från himmeln. Jag och Diana hade pratat om att ta en fika, men sånt här väder trotsar vi inte så jag låg kvar en stund till. Jag ringde till Ernst & Young, eftersom det lovat att höra av sig i början på denna veckan men lyst med sin frånvaro. Fick inte tag på herren som hållt i intervjun, så istället blev jag kopplad till kontorschefen. Hon var inte så insatt men sa iallafall att tjänsten skulle annonseras ut. Jag påpekade att ingen hört av sig trots löften om detta, kvinnan i andra änden av luren förklarade då att mannen som hållt i min intervju var upptagen och han var även lite krasslig sen nalkades det även 50-års kalas ikväll. Lite krasslig och 50-års kalas alltså.

Det här innebär iallafall att jag utgår från att min röv förbli fattig och parkerad i Göteborg ett bra tag till framöver och en av dom sakerna är iallafall kul.

***

Ikväll blir det idolmys hos Vinberg, jag ska försöka ösa lite beröm över hennes matlagning så kanske hon löser den biten också.

Nu ostmackor!

Eddie Vedder - Society, fan vad bra den är!


...och det fortlöper

Fortfarande inget besked. Vad ska man tro? Ja? Nej? Det känns iallafall jävligt mycket mindre Ja än för några dagar sen. Vi var ute igår, jag vet inte om jag firade eller deppdrack men det står klart att det är alldeles för dyrt på vissa ställen på avenyn. Nu ska jag sova en stund till.

John Denver - Annies song

Väntan...

Roback fick precis besked om att han fick jobb. Så jag sitter paralyserad i sängen och väntar på att dom ska ringa. Det vore väl typiskt om dom tog lunch nu och lämnade mig här!

Bustrip

Ett kort återberättande om dygnet i Karlstad:

Jag vaknade vid halv fem, insåg ganska omgående att kroppen betraktade sig själv som utsövd och tog en dusch innan jag dagen till ära åt lite frukost. Det är sällan jag gör det, men ska man sitta i en buss 4 timmar så kanske det är lika bra täntke jag


Det avnjöts en bland-musli på en bädd av fil med vaniljsmak samt två pågenmackor med ost därtill


Jag gav mig iväg i ganska god tid med fick ändå springa för att hinna med spårvagnen. Väl framme på stationen hade jag ändå 20 minuter på mig att lokalisera rätt buss. Ett ständigt orosmoment i mitt liv är när jag är ute och reser, jag är som en gammal tant och hennes kaffebryggare. Även om jag ser att det står Karlstad på bussen så kan jag fortfarande bli nojjig ett tag efter jag har satt mig.

Swebus skriver på sin hemsida att strömuttag finns, men inte på alla bussar. Detta innebär förstås att man har EN buss med eluttag, och det var inte min så datorn dog efter någon timme. Men jag hade en tenta att plugga till så då läste jag lite istället.


Såhär kunde det se ut

Väl framme i Karlstad mötte jag upp Roback som anlände i samma tid från Uppsala. Sedan kom Revisor Nilsson och ledde oss hem till hennes lägenhet där vi skulle inkvartera.


Såhär stod det på hennes dörr, jag vet vad ni tänker, men Micki bodde faktiskt inte på första plan.

Sedan gick vi ner och träffade Bilhandlare Nanberg, som tydligen uttalas Nannberg men man får inte stava det så, och lunchade med henne. Jag åt en laxsallad. Den var god.
Tiden hade sedan kommit för Roback att gå på intervju och bli grilllad, Micki gick tillbaka till kontoret och Nanberg likaså. Jag gick hem till Michaelas och strykte mina fancy-pantsy och skjorta och kände hur pulsen långsamt började öka takten.

Efter ett tag sms:ade Vinberg och ville, nä förresten hon krävde att bli uppmött på stationen. Eftersom hon hotade med att sitta kvar där och tjura hela helgen om jag inte gav mig ut i regnet och guidade henne genom enda svängen som vägen hem till Michaela innebär tvingades jag ge in till detta hot.

När vi kom hem igen började jag byta om lite smått och då började man verkligen känna nervositet. Det är andra gången i mitt liv som just Vinberg sitter bredvid och hånar mig för detta. Under talet vid vår examen placerades jag brevdvid Vinberg, som var snäll nog att hela tiden påpeka hur långt tid som återstod innan jag skulle kliva fram till podiet.

Efter en och en halvtimmme kom Roback tillbaka, han hann förvarna mig lite om vilka frågor som skulle dyka upp och berättade att han kände sig nöjd. Ytterligare en liten stund senare gav jag mig iväg...

Jag tänker inte på in mer på intervjun än att säga att jag tyckte den gick bra och är nöjd med 95% av mina svar.

Efteråt, hängde vi en stund hos Micki innan vi tog bussen till Casa De La Nanberg, även Granlöf hade anlänt. Det bjöds på en kycklinggryta med wok och ris, mycket gott! Till den drack vi lite Rödvin och kikade sedan på idol medan vi drack mer rödvin.



Sin vana trogen satt Mickis och blev generad när hon såg Peter Jihde titta in i Kameran, eller "på henne" som hon brukar uttrycka det. Hon tycker han är söt.


Linnea tyckte att jag var söt och satt och luftpussade mig, Bea såg misstänksam ut.

När tiden var mogen susade vi in till stan och gick ut på något ställe vars namn jag inte minns.

Dagen efter mådde jag lite uselt och var tacksam att jag endast stannade en dag, men otacksam över att jag inte valt att åka tåg.

TACK FÖR EN TREVLIG HELG GIRLS, JA DU OCKSÅ PER!

***

Jag bommade förresten min tenta i måndags, men har svårt att bry mig. Nu sitter jag mest på nålar över beskedet som skall komma i början på denna veckan.

***

Ulf Lundell - Hon gör mig galen

Karlstad

Jag tycker det är häftigt att när man ska upp till något viktigt, alltså inte föreläsningar eller så, men om man ska åka iväg någonstans så verkar kroppen veta om detta och vaknar automatiskt innan klockan ringer. Min är dock lite sämre på att hålla koll på tiden så just nu har jag legat vaken sen halv fem.

Såg dock att att Friday Night Lights har börjat gå igen, så där har jag två nya avsnitt att kolla igenom på bussen, lägg sedan till The Office och South Park så kan det bli en trevlig bussresa. Jag hoppas dock att dom har eluttag så inte datorn dör efter någon timme. Men jag borde egentligen plugga hela resan, jag har haft svårt att motivera mig och Parker och Tengwall verkar ligga en bra bit före mig i plugget.

***

Jag ska alltså till Karlstad, för arbetsintervju hos Ernst & Young. Jag är lite nervös, men har förberett mig lite så jag hoppas det går bra.

***

Dagens historia lektion:
Under julen vid första världskriget 1916 var soldaterna så oerhört trötta på allt dödande så sidan med fransk- och engelsmännen började sjunga julsånger från sina skyttegravar. Tyskarna svarade sedan med att sjunga julsånger tillbaka från sina. Man enades sedan om vapenstillestånd, och bytte istället varor med varandra, Skottsk whisky mot tyskt bröd. Efter detta tyckte soldaterna att kriget borde upphöra, men man blev tvingade av högre befälhavare att fortsätta.

Show a little faith, there´s magic in the night

***

Gryningens pack-playlist:
Billy Bragg - Between the wars
Eric Clapton - Wonderful tonight
Minnie Riperton - Lovin you
Shakra - I will be there
Green Day - When I come around
Johnny Cash - Heart of gold

Håll tummarna för mig idag:)

Trött

Snart dags för tenta igen. På måndag har vi tenta i kursen Retailing in the marketing channel, det är en jävla flumkurs som inte hör hemma inom logistiksblocket. Läraren kunde ha använt samma slides varje föreläsning för allt han har pratat om är place utility, West Edmonton Mall och crossborder activities. Vi har ingen aning om hur vi ska förbereda oss inför tentan. Allt handlar om sunt förnuft så man skulle kunna skriva den oförberedd men samtidigt har vi hört att han är strikt i sin rättning så vi får se hur det slutar.

Två dagar i rad har jag bara ätit kebab på hela dagen, det håller inte. Jag är trött som fan och förstår knappt vad jag läser. Men mitt kök och mina portabla plattor ger mig ingen matlagningsro. Så när man ser det så tänker man -Äh, va fan jag äter ute idag. Men idag köpte jag hem lite fil och mackor så jag får ordning på mitt osunda leverne.

***

Imorn ska jag på arbetsintervju hos Randstad, ett truckförarjobb. Först fick jag avslag, men när jag sedan svarade att jag fann det mycket märkligt eftersom jag besitter alla efterfrågade kvaliteer så ringde dom upp och ville träffa mig. Och ni kommer snart bli varse om att den typen av beteende verkar löna sig på flera fronter.

 

Jag ska egentligen börja skriva D-uppsats om en vecka, men jag är fruktansvärt osugen och vill hellre läsa någon kurs. Så jag har pratat och mailat med studievägledare och andra administratörer, men alla säger samma sak: Det finns inga lediga platser. Men idag berättade växjöiterna att dom nyligen bytte till kursen ekonomisk historia, så jag letade upp namnet på kursansvarige och mailade.

 

Jag

Hejsan Kerstin!
Mitt namn är Glenn Svensson och jag är väldigt intresserad av att delta i din kurs. Jag talade med några kompisar som berättade att det hoppat in ganska nyligen. Så jag tänkte fråga om det går bra att byta till din kurs? Jag ska egentligen skriva uppsats nu, men föredrar att göra detta på våren istället.

Tack på förhand!

MVH Glenn

 

Kerstin

Hej!
Tyvärr kan vi inte ta in fler på kursen denna termin.
Hälsningar
Kerstin Berndtson

 

Jag

Jaså, är du säkert på detta? Enligt www.studieplatser.nu så finns det platser kvar?
MVH Glenn

 

Kerstin

Står det verkligen så idag. Vi bestämde i måndags att det skulle tas bort från studera.nu.
/ Kerstin

 

(Notera att hon slutar använda Hälsningar, nu är det bara /Kerstin)

 

Jag

Ja

http://www.studieplatser.nu/search.asp?page=3&grupp=%7CAlla&amne=&skola=22%7CG%F6teborgs+universitet&heltid=2&distans=1&kurs=1&sommarkurs=1&program=1&net=1

/Glenn

 

(Jag gör självfallet detsamma, vill inte hon vara trevlig så tänker inte jag vara det heller.)

 

Kerstin

Hej!
Du har rätt det, det står fortfarande att det finns lediga platser kvar på kursen så då får du väl börja då. Kom imorgon klockan 10.15 till sal Husaren, Pilgatan 19A då det är lektion. Du kan komma in och registrera dig hos mig antingen före lektionen eller på rasten. Adressen är Skanstorget 18.

Hälsningar
Kerstin Berndtson

 

Victory is mine!

 

Tom Petty & The Heartbreakers - Learning to fly

 


Mode

Jag ska köpa en ny vinterjacka, men vet inte hurdan jag vill ha? Det är svårt med kläder. Något som är fult idag, kan vara snyggt imorgon. När folk började använda smala stuprörs-jeans tyckte jag att de såg för jävliga ut, såna tar jag aldrig på mig tänkte jag, helnöjd med mina utvängda brallor. Men tiden går och jeansen blir vanligare och vanligare och helt plötsligt så tycker jag att dom är snygga och dagen efter köper jag ett par. Jag vidhåller verkligen att jag inte köper dom för att vara trendig eller att anpassa mig. Jag tycker verkligen att plagget som var så hiskeligt fullt har blivit snyggt.

Hur detta går till vet jag inte. Är det så att om vi ser något tillräckligt många gånger så tycker vi om det sen? Så om alla börjar klä sig i brandgula regnrockar så kommer jag också vilja ha en sådan efter ett tag. Är det så här för alla människor eller är det bara vissa? Ingår jag i nån svagare grupp som undermedvetet anpassar sig efter majoriteten? En grupp som blint föjer trendsättarna, för någon måste ju varit först med dom där jeansen. Ja, så måste det vara, där har vi det! Jag ska ge mig av och springa i cirklar runt Jessica Alba!



Hanoi Rocks - Fashion

Rivalitet

Jag nämnde att Michaela berättat om en eventuell rekrytering i på en revisionsbyrå i västa mellansverige. Den blir av och jag har skickat in mitt CV, så har även Roback gjort. Härromdagen offentliggjordes att Linnea gjort detsamma. Tydligen var man inte enbart intresserade av män. När denna nyhet olyckligtvis nådde Vinberg så skickade även hon in sina papper. Utöver oss fyra forna Kalmariter så är det även två för mig okända personer som även är inbjudna.

Sex personer om två platser innebär ju ändå att jag 33% chans att få jobb så chanserna är oerhört goda. Men det känns väldigt märkligt att vara rivaler med varandra. Man börjar jämföra sig med de andra och fundera på vilket sätt man sticker ut och är ett bättre alternativ än dem. Nu handlar det om att trippa på tårna, om att hålla ner rösten när man pratar, hålla sina förkylningar för sig själv för nu kan man inte lita på någon. När som helst kan man få kniv i ryggen, i form av en busringning om ändrad intervjutid. En vänlig kopp kaffe kan vara fylld med laxeringsmedel alá Vinberg. Nanbergs vägbeskrivning till kontoret kan vara fullständigt felaktig och leda dig till en mörk gränd full med blodtörstiga hundar. Ett krogligg kan vara en hivsmittad hora leasad av Roback.

Men skämt och sido så blir jag precis lika glad över nyheten om att någon av mina vänner har fått jobb som om jag har fått det själv. Ja, jag blir nästan gladare när mina vänner får jobb. Så det här skriver jag med kärlek och omtanke. DRA ER UR! Dra er ur nu, ni har ingen aning om hur långt jag är villig att gå!

Nu ska jag scanna internet efter smuts om mina vänner eller forna vänner!

Fredagsfylla och lördagsmys

Utgång igår, Diana firades, hon har fått jobb på KPMG. Det är inspirerande när folk runt omkring en får jobb, det inger liksom hopp samtidigt känner jag ofta en gnutta avundsjuka också. Men det är nog fullt naturligt. Sedan begav vi oss till Lounge, första gången vi prövade det stället, men jag tycker det var ganska litet. I Göteborg verkar det som att dom bygger uteställena på höjden. Ofta är det tre-fyra våningar, men varje våning är ganska liten. Det var en trevlig kväll iallafall.

Grattis Diana!

***

Som en otäck följd av gårdagen kändes inte en lördagsfylla som det bästa alternativet så när Ida ringde och erbjöd sig att bjuda på mat föll sig svaret ganska självklart. Så idag blev det filmmys istället. Kvällens höjdpunkt måste varit när Ida sitter och zappar mellan kanalerna och ser filmer som Land of the dead, Haunted och Psycho 3, då bräker hon ur sig:

"Va fan, är det nån jävla rysartema idag eller?"
"Ja, det är Halloween" Svarade jag.

Maten var erhört god dock, tack för den!

***

Jag fick ett jobb i veckan också, via Manpower. Ett monotomt industrikneg som egentligen bara verkade handla om att packa ner varor i kartonger. Men det var oerhört bra betalt så det duger fint som extraknäck.

***

Erika fick lämna idol i fredags, jag tycker det är skumt att inte Rabih åkt ut än, jag tycker det är ännu skummare att Eddi alltid får sjunga om, jag tycker det är ännu ännu mer skumt att man har ett så tråkigt jävla tema som Las Vegas!

Det borde inte vara en massa teman i Idol. Jag tror inte Bob Dylan kan sjunga schlager och jag tror inte Eminem kan sjunga metalrock. När artisterna släpper skivor i framtiden kommer dom ju knappast kombinera stilar så istället för att bevisa sina färdigheter inom alla områden tycker jag det vore bättre att de uppmuntrades att göra vad det själva vill. Fame Factory var ett bättre program på det sättet.

Twisted Sister - Love is for suckers