Velig

Jag fruktar att mitt dagtidssommarjobb har fuckat upp min sömnrytm för livet. Idag är jag helt ledig, och jag brukar inte vakna 07.00 en ledig lördag. Jag är trött, jag kan bara inte somna om. Jag mår inte bra idag, det känns som att jag håller på att bli sjuk. Men de kanske blir bättre är jag ätit lite. Idag spelar vi match mot CLs juniorlag, det känns föga motiverande att möta ett gäng 18-åringar. Men man får väl passa på att försöka göra några poäng. Jag hoppas inte förkylningen påverkar konditionen bara, isåfall kommer jag nog inte spela hela matchen.

Ikväll blir det fest, men jag velar fortfarandet om jag ska på kräftskiva i Oskarshamn eller knalla bort på ett studentjippo. Ibland är jag velig som en viljeslös jävla mes, det är en egenskap jag hatar med mig själv, de och min förkärlek till hitta.se såklart!

***

Igår kollade ankan och jag på Unforgiven, de skoningslösa. En av Clint´s bästa rullar. Jag överdriver inte när jag skriver att jag satt med gåshud i slutet när lämnar saloonen och ingen vågar skjuta honom. Filmen ledde till att vi började diskutera om Western verkligen var så hemsk som den utmålas, alltså om du fuskade i kortspel eller tittade på fel kille på fel sätt så small det? Jag hoppas verkligen det var så. Det är sånt som gör att man antingen skulle vilja vara prisjägare i western eller riddare på medeltiden, ja eller ekonom på 2010-talet då förstås.

***

Kalmar FF är så jävla bra
just nu att de kan slå ut Feyenoor! Men det stör mig att alla journalister ältar storstadslag så man blir spyfärdig. Nu har man även hittat på en Stockholmsbuckla som ska gå till det bästa stockholmslaget, det är sjukt. Måste man grunda någon sån grej för att rädda ansiktet och för att skjuta bort tanken om att alla stockholmslagen redan är borta från guldstriden?!

Robert Tepper - No easy way out





07:00

Exakt 07:00 slår jag upp ögonen. Jag kisar och grimaserar lite mot mobilen för att ställa in zoomen och tyda klockan. Den visar 07:00. Varför i helvete vaknar jag nu, tänker jag. Jag är inte pigg, jag är inte utsövd, jag har inget att göra.

***

Igår glömde jag våra testklubbor på träningen, så jag ska ringa Stadium sen och fråga om de måste ha klubborna idag, isåfall blir jag nog så illa tvungen att sticka till Mönsterås och hämta dem. Hoppas inte det, de sträckan känns redan lite tröttsam att köra och jag ska köra den över ett halvår till.

***

Igår när vi körde hem från träningen stannade elhissen också, det har den gjort förr. Så vi fick sitta där och frysa i vårt lilla skrälle till bil. Det är inte det första som strular med den här bilen. Ett av framdäcken tappade luft så den drog åt vänster, jag misstänker att det är hål i ljuddämparen eftersom den låter som fan. Kort sagt så vet jag att den bilen kommer bli min död. Det är utöver detta jäkligt synd att den är vit. Så när vi kör av vägen längre fram i vinter kommer vi väl inte bli hittade förrän snön smälter bort. Jag funderar på att skriva ett testamente eller ett brev till mina nära och kära och lägga i handsfacket, för den här bilen klarar inte sträckan Kalmar - Mönsterås hela vintern, jag bara vet det!

Idag lyssnar vi på: Put your arms around me - Melody Club

Städdag

Idag har jag trotsat min energi och dammsugit, moppat och faktiskt också röjt i garderoben. Fem kassar med "kläder-som-är-synd-att-slänga" blev det. Men nu jävlar åker dom ut. Så nu sitter jag här alldeles svettig, och luktar på mitt nypolerade golv, det är en skön känsla. Jag funderar på att boka en tvätttid också, fann några saknade mysbrallor som måste på snarast. Nu väntar jag på att maten ska blir klar. Knixet när man tränar innebandy är att jag gärna vill äta en viss tid innan träningen, inte för långt innan och inte för nära inpå. Då står man bara där som en fet flodhäst sen. Men idag tror jag tajmingen satt perfekt.

***

Idag lutar det åt sommarens första onsdagsfylla, vi ska nog ut med laget och ta några bärs ikväll, det kan va trevligt. En del av mig vill stanna hemma och ta det lugnt, men snart sitter man i ulletröja och utan uteserveringar så det gäller väl att passa på också.

Dagens låt: Four Tops - I can´t help myself

En ledig dag

Idag har jag mest gått runt och småmyst över min egen ledighet. Det är så skönt att vakna med vetskapen om att det finns inget ett skvatt jag behöver göra idag. Men idag tog jag, ankan och diana iallafall oss ner till stan, där vi över en kopp kaffe tittade på folk som passerade utanför. Vi såg allt från grovt efterblivna till turister i kamoflagevästar och midjeväskor. Det är viktigt att gå ut lite varje dag, eller det känns skönt att ha varit nere en sväng på stan, även om det endast blir en snabbvisit. Jag tror det beror på att annars inbillar man sig om att man går miste om massa kul som händer. Men när man väl sitter där och inser att det faktiskt är ganska tråkigt så kan man bege sig hemåt med ett helt annat lugn.

Dagens låt: Bed of lies - Matchbox 20

***

Jag fick precis ett mail från en kvinna i föreningen angående färgen på våra träningskläder i innebandylaget. Jag vet inte hur jag ska uppfatta det här, va tycker ni?

Hej X!
Vi har inte träffats rejält, men jag heter Glenn Svensson och är ett av nyförvärven i herrlaget denna säsongen.

Min fråga gällde träningsställen som vi provade idag på träningen. Vi pratade lite om saken och undrar om vi kan få svarta tröjor istället för gula. Dels så tycker några av oss att det vore snyggare men framförallt så är det fördelaktigt vid spelet på träningar. Om en femma har röda västar, en annan gula, så blir det ändå en massa gult. Har vi istället svarta träningströjor så undlättar vi avsevärt och man ser lättare skillnad på lagen vid spelet.

Jag kan med stor säkerhet säga att jag talar för majoriteten av laget.

Hoppas detta går att lösa.

MVH Glenn Svensson

Hejsan Glenn

Detta bestämmer inte bara jag. Hela styrelsen måste besluta om hur vi vill att ”ni ska se ut”. När det gäller träningsställ kan man ju tycka att det inte spelar någon roll och att det lika gärna kan vara svarta ställ. Tanken är dock att alla, även ungdomslagen, ska kunna köpa exakt likadana träningsställ i vår klubbshop. Dom får i så fall betala själva.


Jag mailar ditt förslag till hela styrelsen imorgon från jobbet så får vi se. Jag tror inte att det är några problem med att byta till svart. Det räcker nog med argumentet att gult kan vara lite småkinkigt att hålla gult om var och en ska tvätta sina träningsställ själva. Dom kommer nog att se katastrofala ut efter några gånger i vissa fall och hur snyggt och enhetligt är det? Västargumentet var lite smådåligt. Återkommer när övriga i styrelsen har sagt sitt.


Vi får väl se till att träffas ”rejält” framöver, hur det nu går till.




Hälsar X

 


Freedom

Äntligen! Inget ont om mitt arbete. Jag har trivts jättebra, men det var ruskigt längesen jag var ledig, så känslan när jag lämnade kontoret idag var total glädje. Den blev dock inte särskilt långvarig. Eftersom jag haft en cykel på stationen i Nybro var det dags att ta hem den idag, jag brydde mig inte om att köpa extra biljett för cykeln. Det märker dom nog inte. Tänkte jag. men det gjorde hon. Inte nog med det, jag är tämligen säker på att en cykel kostar 30 kr extra. Men den här kärringen tog min tågbiljett och ville ha ytterligare 70 kr för cykeln. Är du säker på det priset, frågade jag. Jadå, svarade hon. Kärringjävel tänkte jag. Då vi inte fick så mycket studiebidrag i juni så är min ekonomi något sämre just nu. Så jag trodde inte för mitt liv att jag hade 70 spänn på mitt Visakort. Så det hade ju blivit lagom pinsamt där i en full tågvagn. Fan, va arg jag var. En cykel, de kan hon väl för fan bjuda på tänkte jag. Jag önskar att man vore tuffare i såna här lägen. Jag vet att jag tänkte att jag borde sagt nåt i stil med "hade jag haft ett ägg hade jag kastat det på dig nu" men så kan man ju inte bete sig, eller kan man det?

Igår blev vi, jag och en annan sommarjobbare, avfirade med tårta. Jag blev lite sen på grund av en omständig chaufför så när jag kom till fikarummet säger nån -Här ska du sitta, Glenn! Åh nej, tänker jag. Är det nu det ska hållas tal och gullas. Fikarummet var fullsatt och det var nog 30-40 personer där inne. Jag går iallafall och hämtar en tårtbit som företaget bjöd på. Sedan tar marknadschefen ton -"Ja vi vill passa på att tacka årets sommarjobbare...." Jag har svårt för såna situationer alltså. Men det gick bra. Vi fick, förutom tårta, en pepparkvarn, en snygg blomma och ett presentkort på IKEA. Så jag blev riktigt imponerad, det va schysst! Jag blev för övrigt även erbjuden sommarjobb nästa sommar, det kändes bra. Även om jag förmodligen inte kommer ta det, så är det de enda pålitliga kvittot på att de är nöjda med en.

Nu hoppas jag på regn och storm i en vecka så jag kan ligga här och återhämta mig innan jag ska börja läsa nationalekonomi.

Längtar till matcherna börjar också. Vi spelade en cup förra helgen det gick bra. Även om vi torskade två matcher så kunde vi ta lärdom av alla matcherna. Men jag måste inhandla en ny klubba, sen ska jag fan se till att göra lite mål i år, efter två piss-säsonger är det dags att prestera lite, jag känner att jag behöver det för min egen skull. Det får vara slut med respekt och felbeslut nu, i år ska bolljävlen in och motståndarna omkull.

Veckans låt tror jag heter Anytime, anywhere, jag vet inte vilka som har gjort den men det är en sån där skön pudelrocksdänga som påminner lite om Superstitious med Europe.

"wake up, get up,
step up or step aside"

Plastic, paper or me!

Ja just det, texten Plastic, paper or me! Slås jag av idag när jag sitter och väntar på tåget. Det skär i ögonen. Framför mig står en kvinna i 30-års åldern, hon kan enklast beskrivas som en kvinna som inte går till McDonalds för deras goda sallader. Hängandes över sin axel har hon en handväska, eller en axelväska, den är stor, för stor, säkert 40 x 40. Beige och ful är den. Och mitt på den, ett stort jäkla tryck som alltså lyder Plastic, paper or me! Jag blir irriterad bara av att titta på den. Det finns två möjliga skäl till att hon kan ha valt denna väskan. Antingen är hon en sån där hemsk miljövän som sopsorterar, gärna tar cykeln 200 meter till affären och ännu hellre skryter om det för sina tjocka väninnor. Ni vet en sån där som använder miljövänligt disk- och tvättmedel och lämnar in sina gamla kläder på myran. Det kan också vara så att hon tycker att texten är fyndig, ni vet som "öl byggde denna vackra kropp" eller "Nej, jag är inte blind, jag bara skiter i dig". Det senare alternativet skulle nog innebära att jag ogillar kvinnan ännu mer.
Jag blänger lite mot henne sen kastar jag ut snuset mitt på vägen.

Dialog under TV4-nyheterna

X: Daniella
Jag: Eh vadå Daniella?
X: Ja, nyhetsuppläsaren heter så.
Jag: Nej, hon heter Ulrika.
X: Ja, det gör hon kanske.

***

Kom precis hem från Maxi, jag fattar inte hur jag kan handla för 500 spänn och ändå känns det som att jag knappt får något med mig hem. Idag köpte jag iallafall popcorn, jag har inte haft det hemma på ett tag så de ska bli smaskens. Till er som undrar om jag är sjuk som sticker till Maxi en fredagkväll kan jag berätta att vi spelar en innebandycup imorgon, så det är inte tal om något brännvin i afton.

Ännu en vecka har passerat, nu är det äntligen bara en vecka kvar. Det ska bli så jävla skönt, även om jag trivs på jobbet så vill jag ligga hemma och sova ut en vecka.

***

Veckans tuffing är tveklöst Brottar-Ara. Nu skriker redan Anrell om att han borde få bragdguldet. Jag undrar om läget i brottarvärlden är så hemsk som Ara målar upp den. Jag hoppas det. Man är nog fortfarande lite naiv och tänker att mord, mutor och sånt där händer aldrig i Sverige. Men jag hoppas verkligen det. Jag hoppas det förekommer inom idrott, politik och lite här och var. Jag vet inte varför, det känns som att världen blir lite intressantare då.

***

Stuvade makaroner och falukorv nu.

Trevlig helg

The promised land - Bruce Springsteen

ETA 9 dagar

Om nio arbetsdagar får jag äntligen min semestervecka. Jag började arbeta innan skolan slutade och har endast varit ledig enstaka dagar bortsett från helgerna sen dess. De tar på krafterna! Det är inte särskilt mycket att göra på jobbet längre, jag har blivit bättre så man arbetar fortare nu så det blir mycket surfande. Just nu vill jag bara ligga och sova utan ett moln på horisonten, inte den horisonten, vädermässigt får det gärna regna och storma. Men jag vill veta att jag inte har ett skvatt att göra och bara koppla av lite.

***
Träningen idag gick åt helvete, men vissa dagar är sådana så det är inget att bli förbannad eller tänka på. Till helgen börjar matcherna med en cup mot CL, Nybro och Borgholm, det ska bli jäkligt skoj även om vi inte är särskilt samspelta så är man alltid nyfiken på var vi står.

***
Kalmar FF fortsätter vinna, varje gång man tror att de ska vika ner sig och kollapsa så chockar de och demolerar ytterligare en motståndare, vinsten över Elfsborg i Svenska Cupen vittnade om en oerhörd målmedvetenhet. De luktar guld i år!

***
I fredags tänkte jag ta det lugnt och vara hemma, men min gamle assistskapare hörde av sig och undrade om jag skulle dra till Växjö för några kalla. Tågförbindelsen dit är bra så jag stressade iväg. Det blev en trevlig kväll även om jag fick stressa både dit och hem. Jag gillade att McDonalds hade öppet på natten. Jag vet att många av er där ute tycker att det smakar skit och att det inte mättar, men fy fan vad gott det är med några promille i kroppen.

***
Igår va det en typiskt hemmakväll, kollade på film, den rätt kass sådan men sällskapet gjorde de lätt att härda ut. Fick dock en mindre chock när jag skulle dräpa en spindel som letat sig in. Jag klättrade upp mot taket där den satt och skulle ta den med lite papper, men jag missade och den faller ner. Jag tycker mig se att den landar på skrivbordet, men där ligger bara nåt annat skräp som jag tidigare inte sett. Så jag lyfter upp den lilla grejen med pappret och tittar nära. Precis när jag ser att det är spidelaset som vikt in sina ben i nån lusig alien-posé så sätter den fart och börjar springa. Det var fan längesen jag blev så rädd. Hjärtat hoppade upp i halsen o vände. Men så småningom fångades de lilla kräket in och gick en snabb död till mötes.

***
Nu blir det lite Seinfeld innan sängen.

***
Veckans låt: Highwayman - Hoffmaestro

Veckans citat: "Men ta på mig"

Veckans film: Definitivt inte The objective, Big Stan eller Mamas Boy

Det finns inga hjältar i verkligheten

Idag på lunchen började kollegorna prata om någon anhörig som gått bort i cancer. Tydligen var personen inte gammal utan kring 40-strecket om jag hörde rätt. Här följer ett utdrag ur diskussionen.

-Ja fan cancer är hemskt alltså.
-Ja verkligen
-Ja fy fan, speciellt när det drabbar någon så ung
-Ja verkligen.
-Och tänk på hennes anhöriga.
-Ja jävlar, det har du rätt i fy fan va hemskt.
-Ja, det är värst för dem som blir kvar.
-Ja visst är det så.

Då, slutade jag tugga på kebabpizzan och tänkte. Va fan sa dom precis?! "det är värst för dem som blir kvar" Inte en chans i helvete! Hur fan tänker dem då? Om jag får välja mellan att ha cancer eller att någon i min närhet får det så väljer jag givetvis att någon annan får det. Det kan kanske uppfattas som självsikt men det viktigaste personen i mitt liv är fortfarande jag själv. Det funkar inte som på film i verkligheten. Om en bandit springer fram till mig och en kompis och frågar -Vem av er suckers vill dö först. Då kan jag lova er att jag pekar på kompisen. Det tror jag väldigt många gör, vi är egoister allihop.

P.S. Okej nu gäller ju inte detta resonemanget föräldrar och deras barn eller pensionärer. Föräldrar gör nog ofta allt för sina barn och pensionärer är dementa och borde inte få fatta sådana beslut.

Bruce Springsteen - Two faces

de andra sakerna...

Jag glömde berätta om de andra sakerna jag hatar. Jo på jobbet och även i vardagliga situtationer utsätts man för personer som biter i gaffeln. Detta är bland det rysligaste jag vet. Jag har inga problem med tavelkritorna som skriker men när nån för in en gaffel full med mat, biter ihop sina tänder och drar ut den så känner jag hur tänderna slipas ner mot det kalla stålet och jag ryser inombords. Men där sitter vi över lunch det äldre kvinnorna samtalar och slipar ner sina tänder. Jag tittar ner i matlådan men ser inte maten. Jag ser en galning som drar en gaffel ut och in i munnen med sammanbiten käke. Och jag hör hur det låter, jag ser att fyra spår börjar uppkomma i tänderna av gaffelns piggar. Va fan har ni inte lärt er hur man äter?! Man för in gaffeln, stänger munnen. Läpparna, inte tänderna sen för man ut gaffeln varpå maten då stannar i munnes och inte nånstans i processen har gaffeln och tänderna kontakt med varandra!

Sen hatar jag folk som biter på glass också. Snälla tänk på det så här i sommartider, det är så jävla äckligt så man vill gå fram och säga till er att ni inte behöver äta upp den där glassen på två minuter. Det gäller isglass såväl som vanlig glass, även om isglass är äckligare!

Ni som läser detta, tänk på era medmänniskor. Nästa gång kan det sitta nån bredvid dig och vilja lämna bordet bara för att du inte lärt dig hanskas med bestick trots att du övat hela jävla livet.

Saker jag hatar

Igår väntade jag ovanligt länge på att få in sprit-lappen. Alltså kvittot på hur mycket Absolut Vodka lastar så jag sedan kunde skriva fraktsedeln på detta. Jag började bli stressad när den var en timme sen, -va fan är det som händer? tänkte jag. Det var visserligen en ny truckförare som tog den, men han har jobbat på stället i 10 år så han ska väl för fan hitta grejorna. Till slut kommer han in med lappen. 16:20 vilket är 1 h 44 minuter senare än vanligt, nämnvärt är att det är i vanliga fall en sommarjobbare som kör fram den. Han ursäktar sig med att det har dykt upp så jäkla mycket saker under tiden. Folk har ringt och stört honom och så. Jag satte iallafall igång med att skriva ut fraktsedlarna, blev färdig på tio minuter. Sen cyklade jag som ett svin till stationen då tåget avgår 16.37. När jag kommer ner står tåget på perrongen och jag ställer cykeln i närmsta cykelställ och hoppar på tåget utan biljett.

Svetten rinner i pannan och jag är anfådd efter den ansträngande cykelturen. Det är ungefär 2,5-3 km från jobbet till stationen. Jag sätter mig bredvid en kille som lyssnar på musik. Men ganska snart inser jag mitt misstag. Killen är en näsventilerare. Han andas alltså bara med näsan. Och det är inga lugna andetag, han tar djupa jävla luftbollar med sina halvsnoriga näsa och de låter så jävla illa. Men han hör väl inte det själv, när han sitter där med sin jävla mp3 spelare. Sen lutar han sig från armstödet mot fönstret, -tror du att jag är så svettig så det ska flyga över på dig eller antyder du jävlen att jag luktar? tänkte jag. -Du skulle bara höra din egen jävla näsa, lokföraren hör för fan inte om nån slår in brandlarmet som du andas. Så där satt jag och kokade av irritation. Sen cyklade jag hem och tittade på tv och åt.

P.S. när jag kom till jobbet i morse berättade jag för en kollega vilken lång tid det tagit med spriten, men att han blivit störd. -"Jaså, sa han så. När jag gick hem vid 16.00 satt han ju och drack kaffe" svarade hon. Vilket jävla as!

Babyshambles - Loyalty song