Wohoo!

Hallåja! Hoppas ni mår fint denna soliga fredagkväll! Det gör jag, av flera skäl. Dels så dricker jag vin, solen skiner fortfarande och uteserveringarna börjar fyllas med folk men framför allt så fick jag precis ett samtal från Academic Work om att de har valt att gå vidare med mig till tjänsten i Nybro. Så de skulle återkomma nästa vecka och bestämma datum för en intervju. Jävligt gott! Nu är det bara att göra ett bra intryck så ska sommarens arbete vara i hamn.

Dagen har varit skön, vaknade 09, sen tvättade jag. När man precis tvättat så tror jag något ämne av lättnad utsöndras i kroppen för man känner sig alltid så tillfreds med att se den tomma tvättkorgen. Sen drog jag ner till parken o solade några timmar. Men jag har haft lite ångest några dagar nu över att jag inte hunnit, eller orkat ta mig till gymmet. Men de får bli bättring på det nästa vecka.

***,

Inatt hade jag laddat med chips och dipp för första matchen mellan Colorado och Detroit, dessvärre drog jag igång ett Seinfeldavsnitt 30 minuter innan faceoff och somnade. Sen vaknade jag halv fyra i soffan och tittade lite på tredje perioden innan jag återigen slocknade. Sen vaknade jag 08 återigen i soffan, (stor mening att jag köpte ny säng?) men då gick jag och lade mig i sängen.

Nu blir det guld!

Efter att ha sett den mest underhållande fotbollsmatchen i mitt liv är det nu svårt att tro att Kalmar FF inte ska ta hem guldet i år. Läste en jävligt tänkvärd artikel på Expressen, riktigt bra skriivt!

http://www.fotbollsexpressen.se/Nyheter/1.1135247/johan-orrenius-darfor-ar-kalmar-overlagset

***

Tog en liten onsdagsfylla igår, det va kul. Såna oplanerade utgångar utan förväntningar är nästan bättre än de sedvanliga lördagsfyllorna. Dessvärre gick jag väl lös på stackarns Ullis i några timmar över telefon när jag stod o stekte mina hamburgare här. Nåväl "what doesn´t kill you..."

****

Fick samtal från Tarkett innan, där jag blev erbjuden ett jobb på den gamla maskinen där mina forna arbetskamrater fortfarandet går och svettas. Men -Nej, tack. Jag ska fan få ett annat jobb. Har fortfarandet stora förhoppningar på tjänsten i Nybro och Mörbylånga. Annars får det väl bli nåt lagergöra i Kalmar. Aja det löser sig säkert, just nu känns inte tanken att gå arbetslös så skrämmande heller.

***

Ny Crash Diet-platta ute, men den når inte samma höjder som Riot in everyone eller Breakin the chains.

Nu blir det spagetti och köttfärssås, tröttnar man nånsin på det?


Öffnet deine tür

Ibland när jag är uttråkad, så brukar jag fundera på hur den gamla dängan "öppna din dörr" med Tommy Nilsson, skulle låta på tyska. Eftersom jag inte är särskilt högutbildad inom språket så blir det nåt i stil med

"öffnet deine tür und sagt du will mich hier gehabt..."

Och genast är tristessen borta!

Ny skiva ute med The Hellacopters - Head off, den rekommenderas!

I afton håller vi tummarna för tre saker, mina vänner. Att mitt storkok på Chiliconcarne blir bra, att jag får jobbet i Nybro samt att Liverpool-asen får så jävla mycket stryk så dom omöjligt kan vända på steken på Stamford Bridge!

Ledig

Nu för tiden är man ledig en hel del, men man uppskattar det aldrig som när man har jobbat några dagar. Så i onsdags och torsdags begav oss, jag och ankan ut till Kristvallabrunn för att paketera vin i tetrapak. Arbetet var monotomt och man skulle nog kunna träna upp en schimpans att klara av det. Men tiden gick ändå rätt fort när man stod där och snackade skit.

Våra arbetskamrader var som plockade ur en monto pyton-film. En bosnier som var identisk med Sascha från Sen kväll med Luuk, en bonde som var precis som en bonde ska vara, utan ett problem i världen. Alltså även om man har mageninfluensa, familen har omkommit i tsunamin och när man kommer hem så visar det sig att huset har brunnit ner så har han ändå nära till skratt och vet att det blir inte bättre av att gnälla. Slutligen en kille på 22 bast som gillade World of Warcraft.

Men arbetet gick bra och företaget som även tillverkade smoothies lät oss dricka hur mycket vi ville. Enligt planeringen så ska vi dit igen om två veckor. Om det är nöjda med oss det vill säga.

***

Idag var jag nere på stan och kollade läget. Jag ogillar verkligen småbutiker där expeditörerna kastar sig över oss stackars kunder och ska hjälpa oss med minsta lilla val och plagg vi vill titta på. Sen lyckas dom alltid övertala mig att prova något, även om jag egentligen inte gillar det. Sen följer de självfallet upp mitt klädprov och frågar hur det gick och om de ska hämta någon annan storlek? Jaha då står man där och letar efter närmsta bästa lögn i skallen. Om att färgen inte är bra, det sitter märkligt eller att man ska "fundera, och kanske återkommer". Alltså sånt där beteende funkar inte i Sverige vi är ett osocialt folkslag som mest av allt vill bli lämnade i fred. Vill vi har hjälp så ber vi artigt om den. Jag vet att chefer och liknande inte uppmanar sin personal att sitta nonchalant och läsa en tidning bakom disken. Men i Sverige tror jag den typen av expediter uppskattas av särskilt många.

SM-final i innebandy imorn. Sen förfest på det!

Checklista

Här kommer en rolig liten lista. Läs igenom och räknar hur många egenskaper som stämmer in på dig. Stämmer det helt så får du 2 poäng, stämmer det lite så får du 1 poäng och stämmer det inte alls så får du 0 poäng.

1. Munvig och charmig

2. Ständigt behov av spänning och nya impulser

3. Bristande ansvar för egna handlingar

4. Mytomani, ljuger lätt och trovärdigt

5. Svekfull och manipulativ

6. Egocentrisk och grandios

7. Saknar helt ånger och skuldkänslor

8. Empatistörning (dålig inlevelseförmåga)

9. Parasiterande livsstil/lever genom andra

10. Bristande kontroll över beteendet, lättväckt aggressivitet

11. Promiskuöst och egoistiskt sexualliv

12. Tidiga beteendeproblem (före tolv års ålder)

13. Kortsiktigt agerande, bristande långsiktig planering

14. Impulsivitet

15. Flackt känsloliv

16. Frekventa äktenskap och samboförhållanden

17. Ansvarslöst föräldraskap

18. Ungdomskriminalitet (före 15 års ålder)

19. Nya kriminella handlingar under permission

20. Flera typer av lagbrott bland de följande tio: inbrott, rån, narkotika, olaga frihetsberövande, mord eller mordförsök, olaga vapeninnehav, sexualbrott, grov oaktsamhet, bedrägeri, rymning från fångvårdsanstalt.


Hur många poäng fick du? Om du fick 30 eller över det, så är du enligt Proffessor Robert D. Hare i riskzonen för att vara en psykopat.

Det va bara nåt att muntra upp er med!

Fullt upp

Idag skrev jag på kontrakt och fick mina arbetskläder av Manpower, som värvat mig av Bemanningspartner. Det slog mig nu när jag cyklade hem från gymmet att så aktiv som jag är i nuläget har jag nog aldrig varit. För tillfället tränar jag på gym två gånger om dan, läser 45 högskolepoäng, vilket är mer än heltid, samtidigt ska jag börja arbeta förhoppningsvis ett par dar i veckan, jag har klättrat två nivåer på guitar hero på två veckor, jag spelar innebandy en gång i veckan, jag festar minst en dag i veckan och som om inte detta räckte så började jag skriva den här bloggen också!

Dagens låttips "Sensitive to the light" Hardcore Superstar

Marcus Johansson stannar i FIBK, de räddade dem nog från att bli ett stryklag iår. Nu hoppas jag bara på Kjellsson också så det inte blir de allierade klubbarna från Göteborg som tar Superligaplatsen.

Kalmar FF vann, efter en ganska sömnig första halvlek spelade man ut i andra och kunde lägga beslag på första platsen, som jag tycker och hoppas att man borde kunna behålla ett tag. Det största orosmomentet är förstås relationen mellan Ingelsten och en-av-blekinges-stoltheter-Rydström. Får hoppas inte Ekwall får nys om vad som hänt, då blir de livat!

Ska somna in framför tvn nu, 07:20 entrar vi Friskis imorn!

Lev gott!

En bild säger mer än 1000 ord

Idag ska vi prata om sportjournalister och då stämmer det gamla ordspråket rätt bra. Ta och titta på bilden av Per Bjurman nästa gång ni är inne på Aftonbladet.se. Fy fan, visst ser han ut som en stor, uppblåst, självsäker idiot. Bilderna på aftonbladets journalister är direkt avgörande för vad vi tycker om deras texter, gillar vi inte bilden så gillar vi inte texten. Det funkar nog egentligen likadant på andra hållet gillar vi inte texten så gillar vi inte bilden heller. Men Bjurmans uppsyn gillar jag inte. Hans texter? Nej, hans texter är alltid lika jävla tråkiga, det är bara Henrik Lundqvist för hela slanten. Vinner Rangers, ja då är Lundqvist skälet. Annars har han otur, nån ljumskskada eller något annat svepskäl. För fan Bjurman, det finns andra lag i NHL och andra målvakter, släpp Lundqvist. Men Bjurman bor ju som bekant i New York och är ett gediget Rangersfan, hävdar han. Jag har en teori om han egentligen bor i ett litet svettigt motell i New Jersey och att aftonbladet finner han så inkompetent att det inte ens ger han fripass till matcherna. Så Bjurman sitter i sitt lilla motellrum och lyssnar på Rangers på radion. Sen tar han fram sin laptop och skriver ihop nåt om hur han pratat med alla stjärnorna efter matchen och hur lyrisk stämmningen var i Madison Square Garden.

En annan jag har fruktansvärt svårt att ta på allvar är Erik Niva. Hade en diskussion om denne med Herr Strand på biblioteket idag. Vi enades om att det finns inget med Niva som tyder på att han ens är sportintresserad. Han är smal som en pinne, norrlänning och talar som en döende gammal tant. Nä Niva känns mer som en renuppfödare i Samelandet. Där han, i sin färgglada samemössa, kan ta upp sin morakniv och tälja loss en bit torkat renkött som han stoppar in i munnen samtidigt som han bussar på sina hundar att dra släden hemåt eftersom det börjar bli kallt. Nä Niva borde vara intresserad av slädar, renar, björnar och annat vildmarksgöra.

Vilka är då aftonbladets behållning? Inom hockeyn är det självfallet Anrell och Wennerholm. Inom fotbollen och förmodligen den bäste skribenten Sverige har måste vara Simon Bank. Men vad gäller NHL så är det bättre att läsa Gunnar Nordström på Expressen han skriver iallafall neutralt och favoriserar inte någon bara för att de är svenkar.

Nu blir det lite fotboll nere i parken!

Öppna käften för helvete!

Efter en nykter lördag, första på ett bra tag, så kom jag precis hem från gymmet. Efter 1 timme och 45 minuters hård träning, en dusch, lite bastu och ytterligare en dusch så sitter jag och samlar kraft för att ta på mig strumporna. Har ni tänkt på hur ansträngande det kan vara? Men då händer det. Två killar kommer in i omklädningsrummet. En av dom har sitt skåp precis där jag sitter så jag skjuter vänligt mina saker åt sidan för att ge plats åt denne. Men ganska så snart hör jag ett störigt ljud. Killarna har tränat och byter om för att gå hem. Killen bredvid mig är anfådd, inte jätteanfådd men sådär lagom. Ljudet kommer från hans näsa. Ni förstår att den här killen öppnar inte munnen när han andas, trots att han är anfådd utan envisas istället med att andas genom näsan. Det låter precis som en simmare som tar de där sista djupa andertagen innan han dyker i, fast med näsan. Det går inte andas genom näsan när pulsen stiger till en viss gräns, då behöver man mer luft än vad den nasala inhaleringen kan erbjuda. Man hör även på hans andetag att han är lite lätt snorig eller täppt i näsan. Fy fan, öppna käften, tänker jag. Jag finner snabbt ny energi och tar hastigt på mig strumporna för att komma därifrån asap.

Såg 27 Dresses i fredags, ja jag vet att det är en chick-flick, men ibland känner man får såna. Jag tyckte iallafall den var bra.

Igår blev det hamburgare, en påse godis och Resurrecting the Champ, den var sådär. Jag har märkt att man behöver några dagar på sig för att smälta en film och verkligen bestämma om den varit bra eller inte. Men den här var väl sevärd, ett drama som aldrig riktigt kommer till skott. Sen håller inte skådespelarna riktigt, Samuel L Jackson och Josh Hartnett.

Red Wings vann lätt igår 4-2. Hasek hade otur på ett av målen när han är på väg ut bakom kassen för att stoppa pucken så kommer den där oförklarliga studsen så en Nashville-spelare får öppen kasse. Imponeras återigen hur stark Zetterberg är med pucken, killen är bara i min storlek men är ändå stark och seg som väldigt få spelare i ligan. Hoppas min favoritback Nicklas Kronwall får chansen att fylla Lidströms, Rafalski och Chelios skridskor när tiden kommer. Nu får han inte mycket speltid och hans skridskoåkning gör sig nog bättre på stor rink. Kronwall som vann poängligan i VM 2006 samt gjorde mål i OS-finalen samma år.

Ikväll blir de bio, filmen 21 om ett gäng collegestudenter drar till Las Vegas för att räkna kort och dra in stålar vid Black Jack bordet. Förhoppningarna är höga!

Ha de bra!

MVP

Det såg illa ut för Washington efter två perioder. Philadelphia hade efter 3 raka mål en 4-2 ledning. Men två snabba mål av Mike Green i inledningen av tredje jämnade ut tillställningen. Sen avgör världens för tillfället bäste hockeyspelare Ovechkin när han får två philly-backar att likna rundningsmärken. Publiken skanderar MVP de sista minuterna. Mäktigt! Bäckström var liksom Ovechkin osynlig stora delar av matchen. Däremot verkar ex red wingen Sergei Federov prickat in storformen.

Forsberg har precis gjort 1-0 mot Minnesota.

Rangers slog Devils med 2-1 och leder nu med 2-0 i matcher, revansch på gång?

Dessvärre vann Penguins över Senators igen och leder även de med 2-0 i matcher. Jag hatar Crosby och allt tjat om honom så jag hoppades Ottawa skulle ta hem den serien. Men utan Alfredsson, Fischer och Kelly ser de svaga ut. Än en gång så verkar Heatly och Spezza underprestera i slutspelet.

Comeback

Denna fredagkväll är jag så pass uttråkad att jag tänkte att de var dags att starta upp min gamla blogg igen. Vissa dagar, eller nästan varje dag händer nåt jävligt skoj och då tänker jag ofta att det borde jag skriva. Denna rinner dock lätt ut i sanden, eller så kommer man inte ihåg vad jag tänkte skriva när jag väl satt mig framför datorn.

Hur som helst, här skriver jag om saker som påverkar eller berör mig på olika sätt. Funderingar, sport, musik och film är vanliga ämnen. Så håll till godo!

- Härromdagen, fråga mig inte varför, så satt jag och funderade på ordet avskedad. Avskedad har ju ofta en lätt negativ klang, men när man verkligen lyssnar på ordet så tycker jag att man borde använda det även i ett sexuellt sammanhang. Om man legat lite sked med tjejen så borde man alltså kunna säga "fy fan vad avskedad jag blev igår du".

- Innebandyn i regionen har på några månader blivit avsevärt svagare. Fd superligalaget Färjestaden har, inte helt oväntat, tappat spelare som Kim Nilsson, Simon Nilsson, Mårten Palmefors och förmodligen kommer även Marcus Johansson lämna för Warberg. Trist, främst eftersom det är dessa ovannämnda spelare, ja kanske inte Palmefors, som underhåller främst på planen. Ska Färjestaden vinna division 1 så måste man nog göra allt i sin makt för att värva Filip Kjellson, Växjö för i nuläget har man på tok för svag trupp på forwardsidan.

- Mitt gamla lag CL98 värvar dock som aldrig förr och ser starka ut, samtidigt känns truppen överlag lite kortväxt och klen. Men det ska bli kul att följa, jag hoppas de hamnar i södra tvåan, även om jag tror mellersta hade gynnat dem bättre.

- På musikfronten har det dykt upp några nya guldkorn. Det är kul när man hittar en gammal låt som visar sig vara skitbra. Sedan har Guitar Hero, på min nyinförskaffade Xbox bidragit till att lite nya rocklåtar tagit plats på min playlist. Här kommer några heta tips

"If i had a hammer" - Peter, Paul and Mary
, gammal gobit

"Palisades Park" - Freddy Canon, förmodligen också nåt från 60-70-talet.

"Cliffs of Dover" - Eric Johnsson, härligt solo

"This womas work" Kate Bush
, mäktig ballad från guldserien Extras

"Den stora dagen" - Vikingarna, fastande för den när Roberg Gustavsson, sjöng den i så ska det låta. Bra låt som gör en lite deprimerad på nåt obekvämt sätt.

- NHL-slutspelet är igång, det är riktigt spännande, även om min medverkan kommer bli begränsad på grund av skolan. Men på förhand känns Detroit starka, även om det såg lite svagt ut i natt. Sen ska det bli spännande att följa Washington, där Ovetjcin och Bäckström har lett sitt lag till 11 vinster av de 12 senaste matcherna. Sen som svensk hoppas man självfallet på Forsbergs Colorado och Huselius Calgary, även om detta kanske till större del beror på att jag hatar San Jose, ett lag med stora feta kanadicker som sällan bjuder på nåt skönlir.

- Ullis har fixat biljett och visum till Australien nu, det är skoj! Även om man själv blir lite sugen på att lämna vårt kalla jävla land. Men det måste bli bättre sommar i Sverige iår. Blir det inte det så sticker jag iväg nånstans en vecka iallafall.

- Annars är det mycket ångest, dels har jag inte fått nåt sommarjobb än, jag är anställd av Manpower och kommer ,via dem, bli uthyrd till IKEA. Men detta kommer inte generera tillräckligt med pengar en hel sommar. Back up-planen är att bo hos föräldrarna och jobba på Tarkett igen, där tjänar jag åtminstone som en kung, men det är frustrerande att bo hos föräldrarna.

- Sen funderar jag sedan snart 10 år tillbaka på vad jag vill göra med mitt liv? Den frågan känns fortfarande omöjligt att besvara. Funderar på att söka en 1,5 års utbildning till gymnasielärare nästa år, dels för att se om jag kommer in men jag tror även att det kan vara ett bra alternativ om jag inte trivs med ekonomin.

Fan de blev mer än jag tänkte skriva här. Nåväl.

-Det har inte blivit så många filmer på sistone sen jag köpte tv-spelet. Men jag såg Cloverfield härromdan den var bra. Dock är den filmad som Blair Witch Project, så det är lite frustrerande inledningsvis. Ska nog beta av 27 Dresses eller Run Fatboy ikväll.

Nu blir det mat!

Lev väl!