Lat

Jag tar en paus i packandet och skriver lite. Jag har egentligen mycket kvar att göra, men jag kan inte motivera mig eftersom att jag vet att jag kommer hinna. Det har alltid varit så med mig. Jag har jättesvårt att börja läsa på en tenta 3 veckor i förväg eftersom att jag på något plan vet att jag vanligen hinner på en vecka.

Här ser ut som fan just nu. Massa säckar och kartonger, vissa ska till göteborg, vissa ska slängas och vissa ska förvaras hos föräldrarna. Egentligen borde jag inte spara så mycket skit som jag gör men jag har svårt att slänga saker. Jag tänker att det är synd eftersom den där saken kan jag säkert få användning för i framtiden. Här är några av sakerna som jag ska lagra hos föräldrarna:




Boken Snabba Cash av Jens Lapidus. Jag har läst den och tyckte den var helt okej, men jag kommer nog inte läsa om den. Ändå kan jag inte slänga den. Böcker ska man ju spara, av nån jävla anledning så slänger inte folk böcker. De ska ställas synligt i en bokhylla, man skickar på så sätt ut en signal till besökare att i det här huset är vi minsann kulturella.




Familjen Simpsons i minatyrformat. För många år sedan fick jag ett Fia Med Knuff där spelpjäserna var familjen Simpsons istället för de vanliga plupparna. Lägg märke till att Maggie står på en röd platta istället för en blå, detta beror på att jag hade turen att få en minatyr av Maggie i ett kinderägg en gång i tiden. Hur som helst, Fia Med Knuff är ett tråkigt spel och jag säkert aldrig kommer spela och ingen vettig framtida sambo kan vilja ha familjen Simpsons i bokhyllan, där förövrigt böckerna fortfarande ska stå.




Det här är en clownperuk. Jag köpte den inför en Halloweensittning när jag kom utklädd till Pennywise (det är namnet på clownen i Stephen King:s Det). Den här peruken kommer jag till stor sannolikhet aldrig använda igen, men ändå tycker jag att det känns trist att slänga den. Nä den ska sparas!


Dagens städlåt: Bruce Springsteen - I´m goin down


Filmnörd

Precis varit på Nilssons Café och fikat med Persson, Larsson, Linnea och Yordanos. De två sistnämna och jag hade även lite samkväm över några glas vin i lördags. Linnea har till min stora glädje lika diffusa mål i livet som jag har. Varför detta gör mig glad vet jag inte, men det är väl skönt att kunna prata om eländet med någon som känner likadant. Det var troligtvis sista gången jag såg mina forna klasskamrater på ett tag eftersom utfallet av denna veckans planering blev att jag flyttar hem till Ronneby redan på torsdag.

Det känns lite vemodigt eftersom Kalmar äntligen börjar bli sig likt nu när lite bekanta ansikten har kommit tillbaka. Men det ska bli jävligt skoj att flytta och inleda nästa kapitel i livet.

***

Jag är en riktig filmnörd och tittar säkert på 5-10 filmer i veckan. Jag förstår fullständigt folk som dömer mig för detta, men det jag tycker det är skitroligt. Jag skulle gärna provat på en karriär som manusförfattare, skådespelare eller regissör, men realisten inom mig har sedan länge insett att chanserna till att lyckas är nästintill omöjliga.

Hur som helst så såg jag The Worlds Greatest Dad igår. Det är en satir på något jag tog upp tidigare i bloggen. Hur människor reagerar när någon dör, hur folk gärna vill inbilla sig att dem kände personen som gått bort och överdramatisera sorgen. Det var en jäkligt bra och rolig film som jag rekommenderar.

En annan film som jag såg för ett tag sen var 17 Again, en charmig komedi om att få leva om high school. Skälet till att jag tar upp den är att jag tänker nästan varje dag på hur det var när jag var yngre och spelade innebandy. Jag ångrar mig att jag bytte klubb och inte försökte satsa lite mer när jag var yngre. Jag känner inte att jag har fått något avslut utan det hade varit kul att veta hur bra eller dålig jag hade kunnat bli. Jag kanske inte var så bra som jag inbillar mig men det är ändå något jag tänker på. Men nu för tiden är jag alldeles för lat för att orka träna upp mig tillräckligt. Idag köpte jag ett nytt blad till min gamle trollstav och ser fram emot kommande säsong.

***

Nu har jag skjutit upp packandet tillräckligt länge så jag är rädd att gardeboben kallar.

Puss och hej!

Sensommar

Sailet var bra. Vi ställde upp med ett bra med ungt lag.

David Östergren, 87a div 1
Kristian Nilsson, 90a div 1
Anton Fransson 91a div 1
Zoltan Veszpremi 84a div 1
Fredrik Johansson 84a div 2
Fredrik Zetterström 82a div 3
Glenn Svensson 82a, div 3


Första matchen vann vi med betryggande 8-1 och satte oss genast respekt i motståndarna.

I andra matchen hade vi lite problem med ett köttgäng från Jämjö men kunde efter en stark andrahalvlek vinna med 4-2. Tredje matchen var mot ett mixat karlskronalag, som nu hade förstärkt med Oskar Eklund.

Jag har mött många riktigt bra spelare genom åren men frågan är om inte Oskar är bäst. Jag har mött Oskar sen jag var 12 år och det har alltid varit tuffa dueller. Han tröttnar dock på alla klubbar han spelar i och vänder ofta hem till Wedeby och deras divsion 3 gäng. I den serien snittar han över 3 poäng per match som back. Han har spelat i ungdomslandslaget, vunnit danska såväl som norska ligan och spelade som 17 åring med Carlskrona IF i elitserien, men redan då söp han ganska mycket och spelade ofta bakfull. För två år sedan skulle han plugga i Stockholm och ringde elitserielaget Täby, där han genast blev ordinarie och förväntades blir årets komet i elitserien. Men innebandyn tog för mycket tid för hans festande så han flytta hem efter en kort period. Hur som helst, killen har förmågan att styra matcher helt och hållet från sin backplats och är riktigt jävla bra.

Matchen blev, som alltid när man möter Karlskronalag, väldigt tuff. Men efter en höftskadad karlskronit och 2 x 6 minuter fick vi se oss besegrade med 2-1.

Vi var således tvingade att vinna sista gruppspelsmatchen för att få en hyffsad lottning inför slutspelet. Sibbamåla stod för motståndet och det blev precis så enkelt som man kunde vänta sig. Vi hade inför denna matchen även förflyttat oss till Karlskrona sporthall pga regn. Miljöbytet gynnade oss som spelande lag och vi kunde vinna komfortabelt med 5-1.

Lottningen inför slutspelet, sades inför turneringen vara som så att bästa 1an möter sämsta 3an osv. Men Lyckeby som annordnat turneringen gick ifrån detta och trixade ihop en annan variant. Slutspelstädet vi nu ställdes inför innebar att Lyckeby samt en drös div 4-5 klubbar fanns på ena sidan fram till finalen. På andra sidan fanns vi, Willands från div 2, regerande mästarna Slätafly från div 1, ett mixlag med några Balrog spelare, ovannämna Wedeby samt några andra.

Vi fattade direkt att det skulle bli en tuff åttondelsfinal mot Willands. Men efter en jämn match kunde vi slå ut dem på straffar. 

I nästa runda vänta Slätafly som imponerat mest i turneringen, samspelta, snabba och tunga, dom hade aldrig varit nära en förlust i turneringen och ska jag vara ärlig trodde jag vi skulle åka på pumpen här. Men vi tog dom, vann med 5-4, trots att de forcerade hårt på slutet.

I semifinalen väntade Wedeby igen. Vi spelade jävligt bra defensivt, men hade svårt att etablera anfallsspel. Wedeby lyckades tidigt göra 1-0, genom Oskar såklart, i slutet tvingade vi flytta upp och blottade oss dessvärre för 2-0 som också blev slutresultatet.

I finalen slog Wedeby Lyckeby, som inte borde varit i final. Både vi, Slätafly och Willands är bättre lag så det svider att säga att man kom trea.

Lottningen var en besvikelse, men efter två förluster mot samma lag kan jag inte påstå att vi var värda att vinna. Det känns ändå bra att ha slagit ut så pass bra lag som vi gjorde.

För egen del var jag helt okej, jag funkade inte så bra ihop med killarna jag spelade med. Men eftersom jag inte rört en klubba sen säsongen tog slut så skötte jag mig bra och var en bidragande orsak att vi lyckades slå ut Slätafly.

Turneringen hade dragit ut kraftigt på tiden pga vi tvingades flytta in, så vi var inte klara förrän 20:30, sen stack vi hem till Davids tjej, duschade och käkade innan vi gav oss ut i öltälten, trevlig kväll!

***

Det ska, enligt landets kvällstidningar, tydligen bli en fin höst. Jag tycker mamma natur är skyldig oss det efter ännu en halvdan sommar. Det vore trevligt om vi kunde köra lite grillpartaj utomhus eller liknande när vi flyttat till Göteborg.

***

Nu ska jag röja lite i lägenheten, det känns spännande som fan att byta miljö och få en liten nystart i livet!

Lee Ann Womack - Last Call, vacker countrydänga!

The times they are a changing

Följande inlägg är oerhört tråkigt, men det är rätt och slätt en update över det senaste stressiga dygnen.

Det har varit en händelserik vecka. I måndag fick jag välkomstbrevet från Handels i Göteborg, jag upptäckte då till min förskräckelse att uppropet var redan tisdag den 18:e. Jag fick panik, eftersom jag måste fixa lägenhet i Gbg samt hyra ut min i andrahand på bara en vecka. Så jag mådde skit och tyckte synd om mig själv i några timmar. Sen stack jag till jobbet och sa upp mig. Väl på jobbet satt jag och uppdaterade blocket som en tok och tog mig även friheten att ringa på lite lägenheter och studentrum.

När jag vaknade vid 10:30 i tisdags slås jag direkt av ångesttankar över min oroliga livssituation, så jag ringde på några lägenheter och frågade om jag kunde komma och titta. Sen bokade jag ett tåg till göteborg och stressade ner till stationen kl 12. Kom fram till Gbg strax efter 16, Diana, den ende jag vet som gör mindre än mig i sommar, var där och mötte mig. Sedan tog vi en Kaffe och begav oss till Kålltorp för att titta på lägenhet #1. Den var fin. En mysig liten vindsvåning, med egen ingång, ett ganska begränsat kök och egen toalett och dusch. Det var snedtak men själv golvytan var nog ungefär 30 kvm. Kärringen gillade mig och jag gillade henne så jag bestämde mig för att ta den.

Så from 1 sept heter jag Glenn och bor i Göteborg.

Sen stack vi hem till Tengwalls där, förutom en blå plastmatta på golvet, allt var sig likt. Vi åt en utsökt måltid och tog några öl innan vi begav oss neråt Linnéplatsen för en krogsväng. Hampus stack förståndigt nog hem lite tidigare eftersom han stiger upp 06 och jobbar. Diana och jag drog vidare till Avenyn och tog ytterligare några glas innan vi begav oss hemåt. Dagen efter stack vi till vår framtida skola och spanade in bygget. Det såg pampigt ut och det ska bli skoj när allt drar igång. Sen fikade vi lite innan jag satte mig på ett tåg tillbaka till Kalmar.

På det hela taget en stressig men trevlig resa. Och nu mår jag jättebra, jag är riktigt lättad över att ha ordnat en bostad.

***

Igår kväll mailade jag studenkåren i Kalmar en annons om min lägenhet, som jag nu har för avsikt att hyra ut i andrahand. Dels eftersom jag tänker göra en hacka på skrället men även eftersom min gbglägenhet var möblerad. Telefonen har gått varm idag men första gubben som ringde tog den över telefon så jag ska skicka upp kontrakt till honom. Sedan återstår det bara att packa några flyttlådor och hutta in dom i källarn samt kasta ner lite kläder och datorn i en bil och dra till götet så är allt som det ska vara.

Jag tycker att jag är hemma i Ronneby alldeles för lite så jag skulle egentligen åkt hem i tisdags men bostadsproblemen satte käppar i hjulet för det så jag stack hem idag istället. Det är skönt att vara här, men jag har inte hunnit varva ner än. Idag har jag suttit och skrivit andrahandskontrakt och svarat på mail om lägenheten.

***

Imorgon ska vi till Jönssons, Simons tjej Sandra, alltså Tobias lillasyster fyller tydligen år nästa vecka så jag och päronen ska dit och äta middag. Det kan bli trevligt. Jag känner i stort sett hela familjen eftersom jag även har arbetat med mamma Jönsson.

På tal om Simon så har denne tydligen bestämt sig för att köpa en båt, så på måndag är det han som drar till Kalmar och plockar upp en racerbåt. Han åkte vattenskidor förra veckan, slet axeln ur led och fick åka till akuten, men uppenbarligen tyckte han det var kul ändå.

***

Och på lördag smäller det. Sailfestivalen i Karlskrona är i full gång och vi har ett grymt lag redo att spela hem herrturneringen på lördag. Balrog är med, men motivation slår klass, säger vi!

***

Jag är trött, sliten, lite ängslig och lite förhoppningsfull. Jag känner lite av varje just nu, men det ska bli skönt när allt är klart med flytt och liknande. Jag har kramp i nacken och massa utslag i nyllet av oro så nu går jag till sängs.

Hoppas ni har det bra och har ni inte det så se till att gör något åt det!

Hanoi Rocks - People like me

Dröm

Segment från natten

#1
Det är tydligen krig på gång, jag bor i mitt pojkrum hos föräldrarna i Kallinge. Sen kommer de där Rohanfolket från sagan om ringen och rider i luften över mitt hus. Jag springer ut och försöker hinna prata med dom, men de var borta.

#2
Det är kväll och jag cyklar till till Tarkett med brorsan. Jag jobbar inte där utan cyklar dit för att folk brukar vara sjuka, så jag tänker att jag säkert kan rycka in på någon maskin. Jag byter om vid mitt gamla skåp, det är orört, men jag har glömt nyckeln så jag bryter upp det med en kniv. Väl inne träffar jag Stefan och Agneta från mitt gamla skift, dom tycker det var bra att jag kom men säger att vi inte har setts på länge så vi spelar kort hela natten istället.

#3
Vi, jag och några med mig, minns inte vilka, är på fest i nån stad. Vi väntar på att gå ut och äta när en av killarna berättar att han är frisör. Eftersom vi ändå väntar så ber jag honom klippa mig lite, vilket han går med på. Ett kort tag senare vaknar jag av att skallen är alldeles kletig jag inser ganska fort att han har färgat håret på mig. Så jag står länge och försöker duscha ur kletet, när jag sedan har torkat huvudet är mitt hår, blått, rosa, grönt och har långa svarta flätor i det. Jag har även tre ringar i ena örat och ser ut som en jävla knarkpunkare. Jag blev förbannad och tänkte slå ner killen, men insåg att detta skulle sabba stämningen så jag höll god min. Men jag var arg.

Bostad

Personalfest på jobbet igår, det var mycket trevligt. Tycker synd om dom stackarna som har valt att jobba idag.

***

Jag letar lägenhet för fullt. Blir inte klok på SGS studentbostäder. Köplatsen verkar ändras så man vet aldrig hur man ligger i kösystemet. Har även kört igenom hela blocket, mailat, sms:at och ringt folk som en dåre. Men det går trögt.

Idag är jag bara less!

***

Tänkte åka hem i veckan, ska bli riktigt gött att komma hem till den ljuva södern igen. Fruktar dock att det kommer bli några besök i kära brunnsparken så man är i form till Sailet.

Over ´n out!

Michael Jacksons bortgång påminde mig om att jag faktiskt älskade hans musik när jag va liten. Stod och imiterade honom när vi hade knattedisco, generande minnen. Men det har aldrig gjorts en tuffare musikvideo än
Beat it!

Guld, Säffle och Sommarbandy

Egentligen ska inte blogginlägg vara särskilt långa, då skiter man i att läsa dem och skummar mest igenom dom. Men min oförmåga att uppdatera tvingar mig idag att göra ett undantag.

Guld
Kalmar FF, låg näst sist i tabellen och hade tagit 2 poäng på sina inledande 6 matcher. Jag läste att det var en av historiens sämsta starter för en regernade mästare i allsvenskan. Men sen vände det, och som det vände. På senaste 12 matcherna har Sveriges bästa fotbollslag tagit 10 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust. Media skriver att om Rasmus Elm lämnar så kommer det gå åt pipan men jag tror inte det. Kalmar spelar bäst fotboll i landet och gör flest mål. Det blir guld iår igen!

***

Säffle

Christoffer och jag var i helgen i Säffle och hälsade på Michaela, under Säffle stadsfest. Det var en mycket trevlig visit och Sveriges yngsta stad visade sig från sin bästa sida. Vi bodde flott inkvarterade hos Curt och Maria Nilsson där vi blev oerhört väl omhändertagna. När man möts av kommentaren "känn er som hemma" är det svårt att inte trivas. Men vi tar det från början.

Jag åkte tåg från Kalmar halv elva på förmiddagen. Jag hade tidigare inte stigit upp så tidigt på ett bra tag så jag somnade ganska fort och sedan var det byte i Linköping och Katrineholm. Sista sträckan från Katrineholm delade jag säte med en Brasilianska. Jag kände mig inte på prathumör utan satt och lyssnade på musik. Efter 45 minuter gick kvinnan iväg efter en kopp kaffe när hon sedan druckit upp denna så börjar hon knöla ner den tomma koppen i handväskan. -Vad fan håller hon på med, Tänkte jag och drog ut mina öronproppar.

-Du kan slänga den här, sa jag och visade soppåsen som hängde vid mitt ben.
-Ja, jo men jag ville inte störa dig, svarade hon.
-Nä men herregud, det är ingen fara, replikerade jag.

Sen var det kört. Riktigt kört. Hon började prata och berätta om sitt liv allt från när hon flyttade från sina systrar i Brasilien till hur hon efter två misslyckade äktenskap, två skilsmässobarn och en jävla massa jobb nu träffat en Norrbagge.

Då gick Christoffer förbi, det visade sig att han lyckats utläsa staden "Katrineholm" såsom "Örebro" och att vi faktiskt anlände till Karlstad med samma tåg. Jag tog snabbt mina väskor och flyttade mig till Christoffers vagn.

Sedan träffade vi Micki i Karlstad och begav oss mot Säffle. Väl framme gjorde vi oss iordning innan middag på Den Galna Tuppen. Väl där träffade vi även Mickis vapendragare som hittills bara varit tomma namn i en blogg. Mello, Lojs, Suss, Ann, Soff och alla dom andra har nu ett ansikte. I majoritetens fall, ett jävligt snyggt sådant. Maten var god och sällskapet bättre och när hälften av tjejerna, några timmar senare, begav sig mot öltältet utanför, gick vi hemåt för lite planering.

 Moi, Christoffer & Micki                                                         
 


Lördagmorgon var det mycket som skulle fixas så vi gav oss upp kring nio, sen var det systemet och en jäkla massa andra ställen i jakt på volleybollsnätsstoplar (där har ni ett ord för hänga gubbe) Det slutade med att Curt fixade några stolpar och efter en mindre insats och ytterligare några Timell-poäng av oss var nätet på sin plats.

Volleybollplanen


Sen korkade vi upp och drack och spelade volleyboll hela eftermiddagen, följt av grillning och lite allmänt mingel. Framåt kvällen begav vi oss mot Stenhuset. Jag tror merparten gick men jag tog rygg på Therese och Isabell och åkte strategiskt nog bil.

Hoppade av nånstans i stan och när vi gått halvägs till Stenhuset fick vi nys om att det var Harrys vi skulle till så det var bara att vända på klacken och knalla bort. Jag tror dock vi fifflade in oss ganska smidigt i kön. Sedan är det, som sig bör, några timmar dimma. Som jag inte tänker försöka utreda. Men av korten att döma hade jag riktigt kul. Fick nys i efterhand om att vi bommat en efterfest, så det var lite synd men å andra sidan kan jag mycket väl ha varit på väg dit när en blinkande Pizzaskylt uppenbarat sig.


På Harrys med Isabelle resp. Susanne

                 

Söndagen bestod av sedvanlig ångest. Nu förtiden har jag det per automatik även om jag skött mig ganska bra. Samt 9 timmars bussresa. När vi stannade i Norrköping, hade jag 40 minuter på mig att hitta någon mat, så jag beslutade mig att ge mig av på kebabjakt. Men Norrköping är en dom jävla stad som inte har en sibylla eller grill i närheten av stationen. Så jag höll på att missa bussen, men det gamla löpsteget räddade mig.

I enlighet med regeln om all jävlighet så kommer det en tjockis och sätter sig bredvid mig sista och längsta sträckan. Så jag satt där som ett frimärke mot rutan och vantrivdes. Den här människan hade även valt att klä sig i ett linne. Jag tycker det är okej att vidröra en annan människa under förutsättningen att vi bägge har tröjor på oss, men att sitta nära en tjock salongssvettig person i linne är inget jag trivs med. Lyckligtvis spelade KFF och Elfsborg så jag kunde lyssna på radion och förtränga situationen ganska bra.

***

Sommarbandy
Om två veckor är det sommarens sista event. Sailfestivalen i Karlskrona. Det är Blekinges främsta festival i mitt tycke. Där annordnas även en utomhus innebandyturnering, 3 mot 3 spel med målvakter. Vi har varit med många år och det brukar komma några elitserielag också så det är ganska hög klass på den. I år har vi ett riktigt bra lag på gång och det ska bli jävligt skoj. Så nu får det bli lite intervall träning i veckan för min del så jag är fit for fight när det är dags. Iår ska vi vinna!

Sådär, nu vet ni hur jag har det!

Dagen till ära: Black Jack - Inget stoppar oss nu

P.S. Jag kom in i Göteborg!