Tankar en måndagkväll

Jag kastade ett öga bakom ryggen, ingen där. Den tätväxta vassen avtar och jag känner plötsligt igen mig. Nu är det inte långt kvar. Jag hörde ett ljud till höger om mig, en gren som knäcktes kanske, men jag hade inte tid att titta. Svetten rinner nerför pannan och benen känns tunga men jag måste fortsätta. Jag samlar ihop de sista krafterna och ökar takten ytterligare lite. Trots att jag sprungit på samma nivå hela tiden känns det som att luften håller på att ta slut. Det blir syrefattigt och jag hyperventilerar för att musklerna skall få tillräckligt med syre.  Då plötsligt händer det. Som ur ingenstans dyker de upp och jag vet att - nu är det kört!

Ett moln av knott förstör årets bästa tid runt stensö. De små äckliga asen fastnar i ansiktet, ett tjog letar sig ner i halsen bara på grund av min andning. Jag stannar upp, spottar och fräser ett tag. hulkar och tror att jag ska spy av blotta tanken på krypen. Sen joggar jag lugnt i mål, jag håller en hand för munnen resten av vägen.

Kom precis hem från en tur runt stensö. Det gick bra, bortsett från knotten så gick det väldigt bra. Trots mitt hårda leverne så verkar sommarträningen gjort susen. Idag var första gången jag hade kraft nog att ta ut kliven och hålla ett någorlunda högt tempo.

Hade svårt att sova igår, låg och funderade på vad jag vill syssla med i livet. Det är den frågan jag mest av allt skulle vilja ha besvarad. Jag skiter i vad som händer efter döden, eller jag är smart nog att fatta att inget händer. Liv i universum? Det intresserar mig inte ett skit. Jag önskar att nån bara kom fram till mig pekade med hela handen och sade - Du ska bli ortoped! Exempelvis då, jag menar, vem fan vill bli ortoped?  Jag har levt en tredjedel av mitt liv nu och jag vet fortfarande inte vad jag vill göra. Däremot kan saker jag inte vill göra, fylla en novell.

Jag har alltid haft en stark känsla av att jag kommer bli rik. Jag vet inte hur, när eller varför. Men jag kommer bli rik. Jag tror att den känslan i kombination med alla möjligheter vårt fantastiska land erbjuder gör att man aldrig känner sig riktigt rädd för att misslyckas.

Livet vore enklare om man vore lite småkorkad och inte bekymrade sig om de stora frågorna. Eller om man bodde i ett U-land. I ett U-land finns det inte utrymme att fundera på vad du vill bli, där tar du de arbeten som finns. Man har viktigare saker att tänka på. Fixa mat, vatten, ta hand om familjen. Det är inte märkligt att ungdomar redan i 14-års åldern säger att de känner sig pressade och stressade av tillvaron. För i ett land med så många möjligheter får vi beslutsångest. När vi har chansen att göra allt så sitter vi ändå bara still och funderar på vad vi vill göra mest. Vi vill på något sätt hinna med allt. Om en man som bott i ett U-land och fått kämpa för sitt dagliga bröd varje dag blev erbjuden en chans att göra vad han ville. Så tror jag redan han vet vad han vill göra. Men vi som har dessa chanser dagligen förmår oss inte att utnyttja dem utan snarare gnäller vi om att de skapar stress och ångest.

Dra nu på full volym och ladda ner Screamager av Therapy?



Full fräs, rutan nere, hög musik skapar en skön känsla, that´s it!

Skön dag idag, det blev några öl igår, men när sällskapet bestämde sig för byttan, puben som för övrigt definerar branding som "att ta 60 kr inträde en fredagkväll" stack jag och köpte en kebab och drog hem istället. Det var skönt att vakna pigg och utsövd i morse, det var verkligen ett tag sen sist. I veckorna stiger jag upp kl 06:00 och på helgerna är jag ofta bakfull och sover dåligt. Men idag vaknade jag vid 10 stack till kattrumpan tog ett dopp och läste vidare i Snabba Cash samtidigt som jag självtorkade i solen.

Sen stack jag hem och sov en stund till, antar att jag blev trött av solen. Idag när jag skulle laga middag var jag mer sugen på mackor efter föräldrarnas besök. Kylen är numera full med goda pålägg - läs knattemarmelad utan skal, vitlökskorv, leverpastej m.m.

Ikväll blir det utgång, det ska bli skoj. Jag och Von Roback ska ner till larmtorget och se tuffa ut. För det är det man gör, man sitter där och smuttar på en öl, tittar på folk och känner sig riktigt snygg, tuff och het. Det är lite som att köra bil fort med rutan nere och lyssna på hög musik. Fy fan vad töntigt säger folk, men det är också en sån sak som skapar en skön känsla i kroppen på nåt sätt. Jag skiter i vad folk tycker, när jag kör bil på sommarn så gör jag det med rutan nere och hög musik.

Dagens låt - Made of stone - Stone Roses

Dagens film - Gridiron Gang, känns som man sett det förr, men det är ändå så jävla bra!

Dagens skratt - Fick jag när jag läste och såg bilden där Calle och Alex Schulman outar sig själva på 1000 apor.

Är jag dum eller?

Var på stranden innan, det var varmt och skönt och jag somnade några gånger. Hann börja drömma lite, ni vet sådär pyttelite som i starten av en film, det finns ingen handling eller sammanhang det är mest olika vivida bilder. Hur som haver så drömde jag bland annat om en orm som var på väg mot min lilla handduk. Jag vaknar skräckslagen med ett rygg och efter årets sommarträning är jag förstås snabbt som uppe på fötterna, lite som en ninja som precis blivit knockad första gången. Folk runt omkring tittar på mig. De ger mig konstiga blickar. Lättlästa blickar, deras ögon säger -Är han dum i huvudet? -Vad fan håller han på med? Vad gör man då när man står där i rampljuset? Jag ville förstås lägga mig igen och tänkte fan inte cykla hem bara för att det kanske var enda sättet att rädda mitt ansikte. Så jag började snabbt luta mig lite bakåt och låtsas att jag hade fått nån form av lustig kram i ryggen. Jag strechade lite, blickarna avtog snabbt. En kille som spanar på en annan kille är ju bög såklart så det vände genast bort sina ögon. Om tjejerna fortsatte titta så försökte jag intala mig att det var av andra skäl. Sen lade jag mig ner o solade igen.

Jag somnade ytterligare ett par gånger. Till slut kände jag att jag kommer inte återhämta mig här, så jag cyklade hem.

Väl hemma innan jag somnade låg jag och funderade på en sak. Hur fan fungerar symaskiner? Ni har alla säkert vid ett eller annat tillfälle trätt en symaskin. Det är en tråd bakom maskinen som går ner till huvudnålen. Sedan har man även undertråd. Sedan går nålen upp och ner genom plagget. Men på något lustigt sätt så fastnar tråden i tyget. Hur går det till? Är frågan dum eller är jag bara helt pantad? nålen går ju upp o ner genom samma hål i tyget, hur fan kan då tråden bestämma sig för att stanna går i tyget och ta vägen upp genom tyget vid nästa hål? Och vad fasen gör undertråden? Jag fattar inte och jag vill verkligen veta det här!

Dagens hit: Rebel rebel - David Bowie (och till alla er felsägare där ute så uttalas det "boi" inte "baui")

Kollaps

Idag är jag ledig! Fan vad skönt, jag sitter här och njuter nu och funderar på hur jag bäst ska slösa bort den här dagen. Funderar på stranden, stan, kanske sticka bort till maxi eller bara gå och lägga mig igen och sova ut för första gången den här veckan. Det är märkligt hur man kan tråna efter ledighet sen när den väl kommer så vet man inte vad man ska göra med den? Det för tankarna till ett citat jag läste en gång.

"tusentals människor drömmer om odödlighet ändå vet de inte vad de ska hitta på en regnig söndags eftermiddag"

Igår kom föräldrarna på besök, det va trevligt. Maten stod på bordet när jag kom hem, vilket är sällsynd men ack så uppskattat. Efter det tog vi en lång promenad neråt slottet och stensö. Farsan som är lite historiaintresserad fastnade snabbt för kanonerna. Efter den hårda träningen i tisdags var det skönt med en långpromenad för att bli av med träningsvärken. Sen tog vi lite kaffe och whisky och satt och snackade en stund. När det led mot kväll stack jag bort nåt kvarter till en vän, som jag bjudit in mig själv till. Mest för att slippa sova på golvet, då päronen stannade över natten. Men, inte helt oväntat, blev det en skoj kväll fylld av många skratt.

Igårkväll knackade det på dörrn, det var min granne som bor vägg i vägg men i andra trappuppgången. Hon klagade eller bad mig att inte ha tvn på så hög volym om kvällarna för hon kan inte sova. Åh vad jag hatar såna här lyhörda lägenheter. Men jag tackade för att hon kom direkt till mig och lovade att bättra mig. Sanningen är att jag somnade i soffan i tisdags och family guy rullade en bra bit in på natten så jag förstår henne.

Jag har börjat läsa Snabba Cash. Vilken bok! Det var ett tag sen jag läste nu, men varje gång jag gör det så brukar jag vara helt trollbunden och inte vilja lägga ifrån mig boken. Och Lapidus storsäljare är en riktigt pageturner som branschfolket uttrycker sig.

Frulle nu!


Bakfylla och #25

Efter en hård helg, ett tömt visa-kort, psykbeteende över telefon så undrar man ibland om inte åldern bara är en definition på hur gammal ens kropp är snarare än ens mognad och hjärna. För i helgen var jag som en 14-åring igen, tjaffsade med folk och betedde mig som om jag ägde världen.

 Idag har jag hur som haver lokaliserat mitt visakort, eftersom Vallen-bartendern valde att behålla detta. Nu känner jag mig som en man igen. Utan mitt visakort är jag naken, jag är okomplett, en smula hjälplös och beroende av banktider. Men nu kan jag köpa vad jag vill, när jag vill. Ja, om det inte vore för att det är tömt på pengar då förstås.

I afton såg jag Kalmar FF - Malmö FF. Kalmar vann med 3-2 och Ceasar vinkades av. Han gjorde ett straffmål och läktarna exploderade, det va ett rörande ögonblick. Matchen i sig, var inget vidare. Kalmar spelade uselt och Malmö var värda att vinna idag. Toivonen var bäst på plan och har en stil som endast kan liknas med Zidane, elegant helt enkelt. Han borde in i landslaget snart.

Det är fruktansvärt lungt på jobbet nu. Idag tog jag sovmorgon en timme och stack ändå två timmar tidigare. Men jag kommer nog vara där hela dan imorn, även om det känns fel att sitta där som konsult och kosta pengar när jag inte gör något.

Innebandyn går fint och det ska bli kul när träningsmatcherna drar igång så man får bekänna färg.

Song of the day: Die for you - Alice Cooper

"The world is yours" Tony Montana, starka ord!

Adios!

To all you blonds out there...

En lastbilschaufför stannade vid ett rödljus, då en röd Merca rullade upp bredvid honom och ut kom en liten yppig blondin. Hon sprang fram till hans dörr, knackade på och chaffisen öppnade.
- Heej... Mitt namn är Linda och jag skulle bara tala om att din frakt rinner ut på gatan!

Trafikljuset slog om till grönt och chaffisen körde vidare utan att ta notis om varningen. Den lilla blondinen sprang in i sin röda Merca och körde efter. Vid nästa rödljus tvingades lastbilen återigen stanna och Mercan körde upp intill honom. Ut kom blondinen, sprang fram till hans dörr, knackade på och han öppnade:
- Heej igen, det var Linda här. Jag skulle bara tala om att din frakt rinner ut på gatan!

Men lastbilschaffisen brydde sig inte heller den här gången, utan körde bara vidare när trafikljuset slog om till grönt. Blondinen satte fart på klackarna och körde efter. Samma procedur upprepades återigen vid det tredje stoppet:
- Hallå? Minns du mig? Linda här, ja, och jag ville bara tala om att din frakt rinner ut på gatan!

Den här gången körde lastbilschauffören snabbt ifrån Mercan, så att han var långt före när de träffades vid nästa rödljus. När blondinen stannat bredvid honom gick lastbilschauffören själv ut och sa:
- Hej! Mitt namn är Bosse, det är mitten av januari och jag kör saltbilen.

Vatten i olika former

Föga oväntat möts jag av kommentaren -Har du sett din cykel? Efter fikat idag. Jag suckar djupt och tänker -vad fan har idioterna hittat på idag. När jag kom till jobbet i morse så ställde jag cykeln i cykelstället istället för utanför ingången som jag brukar. Detta för att inte uppmana till rackartyg bland truckförarna. Men när jag såg min kära gula hoj stå på taket till cykelstället så insåg jag ganska omgående att jag borde låst fast den i något.

Jag hade sen igår brottats med tanken om det vore för elakt att ösa vatten över trucksätet för någon av dem. Men nu sket jag helt i konsekvenserna. När truckförarna satt och åt pizza, smög jag ut med en mugg vatten o öste över sätet. Vilken jävla succé! Han fick köra omkring sittandes på en bit wellpapp resten av eftermiddagen. Han blev lite bitter eftersom det inte var han som varit på mina kära ögonsten, men jag förklarade att det skiter jag i. Så länge han vägrar erkänna vem som är boven i dramat kommer jag ge mig på alla. Jag ska dock erkänna att jag arbetar i en ständig skräck för att det ska släppa ut luften i däcken för mig så jag måste gå till stationen. Men då får de själva köra dit mig.

Stack hem tidigare idag, man får skrapa ihop lösa bitar i veckan värdiga att kallas för semester. Det kom heller inte som någon chock när regnet bröt ut alldeles nyss. Det känns typiskt att det ofta är soligt och fint mitt i veckorna när jag arbetar, sen så fort det blir helg så kommer skitvädret. Men idag var iallafall tvättstugan ledig, så jag får lite gjort idag.

Ikväll blir det antingen fest eller en liten innesittarfylla! Fan va gott med helg!

Dagens låttips: John Berry - I think about it all the time
Dagens filmtips: Street kings, liknar departed, men den var inte riktigt lika vass.

En svensk och en norrman var på tur i fjällen mitt i en snöstorm. Norrmannen förfrös de mer förädlade delarna och de satte av i full fart till närmaste hotell för att få skydd. Väl framme bad svensken oroligt att norrmannen skulle uppsöka läkare för sina frostskador, men norrmannen bara skrattade och sa:
- Jag kan minsann ett effektivt knep.
Nyfiken knackade svensken snart på norrmannens hotellrum för att se vad det kunde vara för knep. Där inne satt norrmannen med snoppen i ett glas whiskey.
- Det där kan väl ändå inte fungera, sa svensken bestört.
- Läs på flaskan, sa norrmannen:
- Ballen tines.



Hämnd och norrmän

Lugn dag på jobbet idag. Truckförarna hade till och med så pass lugnt att de hann med att låsa in min cykel innanför ett stängsel där det går en spiraltrappa upp till taket. Jag vet inte än, trots en tidigt påbörjad utredning, vem den skyldige är. Men hämnden är ljuv och den kommer slå tillbaka på samtliga om den skyldige inte kliver fram inom en snar framtid.

Nämnvärt är även att de lyfte upp en bil och ställde två träpallar under den. Dessvärre hann knappt de skämtet börja förrn de fick ett abrupt slut. Det visade sig att ägaren till bilen hade bråttom och inte uppskattade skämtet utan rätt och slätt bad dem ta bort pallarna asap.

Nu är jag hemma en halvtimme innan jag ska iväg på träning. Det blir jäkligt långa dagar med på tok för lite och för dålig mat. Jag tror det är en anledning till att min kondition är lite skabbig, det finns ingen energi i kroppen när jag inte ätit något sen 12.

Idag fick jag även ett ytterst tilltalande inbjudan till två fester, eller förfester innan Östersjöfestivalen i helgen. Dessvärre ska jag upp till Blomstermåla och ta en heldag med krök och femkamp med laget så jag tvingades avböja. Surt sa räven.

Dagens låttips: This womans work - Kate Bush


Hur dödar norrmännen getingar?

Läs svaret bakifrån...

neneb va ragås hco negnäs rednu mod ni ragaj ed


Over ´n out!

/GLN

Dötid

Det var ett tag sen jag skrev här nu. Men jag har efter lite uppmuntran och dåligt samvete ryckt upp mig. Att ha en blogg är att binda sig. Man vill självklart ha många läsare, men för att bibehålla dessa måste man uppdatera regelbundet, vilket jag har svårt för.

Let´s see, vad har hänt sen sist. Jag jobbar fortfarande. Trivs väldigt bra, även om lite ledighet hade suttit fint. Nu är vi inte så många på kontoret men man får roa sig friskt med dem som är där då arbetet har avtagit. Annars är dagarna oftast en repris från dagen innan. Man kommer hem dötrött, blir sittande framför datorn sen slocknar man innan 24, enda variationen är när man har träning. Jag hoppas vädret blir bättre så jag kan börja springa lite mer.

Jag har signat för Sandbäckshults IBK och det känns jävligt bra. Till skillnad från förra klubben så är de här  en småstadsklubb där alla känner alla. Jag har kommit in bra i laget även om min kondition är ett jävla skämt jämfört med den där lovande 13-åringen hela blekinge talade om med respekt i tonen. Vi har bara haft några inomhuspass men de har gått jäkligt bra för min del. Jag är även positivt överraskad över hur bra laget är. I år baserade jag mitt klubbval helt på personerna o stämningen i laget men jag visste inte att SIBK hade så många bra spelare. Nu ska jag inte köra ut huet o ropa hej än, men vi kan gå långt i år.

Jag har även hunnit med att fylla 26. Det var med blandade känslor men jag har inga crazygränser som alla tjejer att jag ska vara förlovad vid xx samt ha barn vid xx. Sånt där tar jag när de kommer så länge det finns en wingmate som följer med mig ut när helgen slår in så trivs jag.

I helgen var det Tosia så jag va hemma en sväng. Jag är fylld med hatkärlek inför den lustiga jävla staden, med till stor del ynkliga människor som jag verkligen ser ner på. Dock umgicks jag med mitt gamla gymnasiegäng på lördagen, vi hade väldigt trevligt och jag hoppas vi ses igen allihop samtidigt. Fick även mina presenter sen födelsedagen då jag inte hunnit träffa familjen tidigare. Det va gött! 3 liter jeltzin, pengar, gymhandskar (mina gamla möglar typ) godis (obligatoriskt) samt boken Snabba cash. Jag har inte läst på länge nu så jag tänkte att det kan vara dags att ta upp de igen för att värma upp skallen inför NEKen.

Nu är det fan läggdags!

One for the road..

En helikopter krashade på en kyrkogård i Norge, hittills har man hittat 364 döda.


Puss och fuck-off beroende på vad ni förtjänar!