I arbetslivet

Då var man tillbaka i arbetslivet, men för första gången står man om rätt sida av väggen. Jag sitter alltså på kontoret istället för att slita i produktionen eller lagret. Jobbet är skoj och de två snubbarna jag jobbar med är roliga. Så efter två dagar trivs jag jävligt bra. Men det är bittert att veta att jag kommer jobba måndag till fredag 06-17 hela sommarn. Eller jag kommer inte arbeta den tiden men jag pendlar till Nybro så de är tiden jag är borta.

Har lite ångest över tentan på lördag. I dagsläget finns det inget som tyder på att jag kommer klara den, fan också!

Här kommer en liten historia jag gillade.

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade; -Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Vi hörs era nötter!

JAAAAAAAAAAAAA!

Jag fick jobbet i Nybro, så från och med måndag nästa vecka är jag Logistiks/ekonomi-assistent på Smurfit Kappa i Nybro. Det känns för jävla bra! Jag vet inte om det är lyckan över att slippa arbeta för Schenker i deras -30 gradiga frys eller att jag äntligen får ett arbete som känns lite självutvecklande som är störst. Men det kvittar.

Men så fort oron över en sak släpper så uppstår genast en ny. Dilemmat nu är hur jag ska hinna förbereda mig tillräckligt inför tentan sista Maj. Jag börjar arbeta redan på måndag så tiden kommer bli knapp. Ett annat litet problem är hur jag ska ta mig till Smurfit Kappa från Nybro station. När jag var på intervju så gick jag sträckan, följden blev att jag kom fram svettig och med en blodig häl. Enligt osäkra källor ska det vara legitimt att ta med cyklen på tåg och buss. Om så är fallet är dock osäkert jag hoppas det.

***

Igår var jag för första gången hos en kemtvättare. Vad fan är kemtvätt, dryclean heter det på engelska. Men som den gode Seinfeld säger så kan man väl inte rengöra något utan att blöta ner det, eller? Jag har ingen aning. Hursomhelst så är det kavajen som ska få en make-over inför vår 10-års reunion i helgen. Ska bli jävligt kul även om intresset verkar oroväckande svalt.

***

I övrigt känner jag mest rastlöshet över dagarna. Jag har mycket att göra men kommer inte riktigt igång med nånting. Och egentligen så längtar man till helgen hela tiden.

Optimistiska FIBK

Vad är det med Färjestaden, inför superligasäsongen så var man för nonchalanta för att värva, man fick respass och åkte ur. Då skulle man ju tro att föreningen har lärt sig något av detta men uppenbarligen inte. Nu ska man istället vinna ettan och återigen slå sig in i finrummet med 15 man och en JAS-femma. Tränaren säger att han bara vill ha spelare som satsar. Visst det är bra, svenskt och bra. Men om exempelvis Zlatan, Crosby, Brendl och Ronaldinho inte ger allt på sommarträningen så va fan spelar det för roll. Det är ändå världsspelare med spetskunskap som inte ska bänkas. Därför tycker jag det är en jäkla gåta att man inte värvat hårdare. Eller så har man gjort det, men man vill inte visa sig svaga och berätta vilka spelare man förlorat.
Truppen man har i dagsläget springer säkert till de stupar men man vinner inte division 1. Idag är det endast en handfull spelare kvar med rutin från superligan och bortsett från Marcus Johansson och Elofsson så är ingen av dessa någon större bolltrollare som på något sätt skulle dominera i ettan.

Stannar Kjellsson i Växjö så tror jag man vinner 1:an i år. Sedan får vi se hur långt det räcker med spelare som satsar. Samtidigt tror jag inte FIBK är redo för att gå upp i Superligan redan nästnästa säsong, det yngre  killarna behöver nog mogna i ettan några år. Alliansen i Göteborg borde ligga topp tre. Slätafly hamnar på undre halvan.

Inte igen...

Skön dag idag, jag hoppade över lektionen och kämpade mig ner till parken och har legat o solat några timmar. Det är jävligt skönt att vara ute i solen när man är bakfull. Igår va jag och några tappra själar i psykologiklassen ute. Jävligt kul på förfesten men det kunde varit mer folk på Bistrobar, det var inte så jävla in totale helt enkelt. Tappade bort min mobil, eller jag lade ifrån mig den rättare sagt. Sen glömde jag bara plocka upp den igen. Fuck!
Jag hade dock en gammal här hemma, så jag knallade ner och köpte ett kontantkort till den. Sen ringde jag 3 och beställde en ny telefon, en värsting med 8gb minne. Wohoo!

***
Igår avverkades intervjun på Schenke, eller deras underleverantör Coldsped. Det gick i framgångens tecken och eftersom som jag var det siste kandidaten de träffade så sa de helt sonika till mig att de vill att jag börjar jobba där. Vilket är smickrande, men arbetet verkade inte vara någon höjdare. I det huvudsakliga utrymmet är temperaturen +4 och i det stora lagret är det -30. Jag trodde jag skulle bli sjuk efter intervjun, det var snorkallt om mina små fossingar i blott ett par converse-pjukes.

***

Eftersom jag väntar på ett viktigt samtal från Smurfit Kappa så mailade jag min kontaktperson och berättade om mobilolyckan och hänvisade till mail eller hemnummer. Precis när jag satt här och klickade iväg mailet så ringde han och berättade lite om jobbet. Tydligen så vill de även att jag hjälper till på ekonomiavdelningen några timmar i veckan, vilket vore helt jävla underbart. Jag vill lära mig så mycket som möjligt så man får lite kött på benen i den här branschen. Iallafall så är intervjun måndag kl 10 och då jävlar ska jag ha de där jobbet!

***

KFF stod för en märklig jävla insats igår när man tappar 0-2 till 3-2 på åtta minuter. Men jag tror nog snarare det var IFK som var bra och hade de där omtalade marginalerna.

***

Sverige torskade över Schweiz i hockey-VM. Fy fan vad illa, samtidigt är man en sån mega optimist så fort det handlar om tre kronor så jag tror ändå guldchansen finns där, hur liten den än må vara.

***

Kvastkampen denna helgen, sweet!

Lev väl!

Nyklippt

Fy fan va snygg jag blev! Nu blir de åka av att!

***

Ska ge mig ut på en efterlängtad tur mot Kalmar Outlet. Räknar med att hitta massa snygga saker jag vill ha men i fel storlekar, så fungerar Outlets förstår ni.

***

Imorn är det fest med pysk-klassen och IFK Göteborg - Kalmar FF, ska bli gött!

Puss o kram!

P.S. Får man skämta om Engla-mordet än?

Dags att sätta fart

Ringde min blivande chef idag angående tid för intervju. Men lyssna på detta, killen va så upptagen att han inte hann boka tid för en intervju. Jag fruktar att detta innebär att jag kommer kastas in i hetluften så fort jag börjar. Lite skrämmande. Jag fick dock bekräftat att jag kommer senast börja arbeta efter halva maj. Eftersom vi har vår sista tenta den 31:a Maj så måste jag nog börja vrålplugga redan. Ska ner till skatteverket och hämta de broschyrer och hjälpmedel som är tillåtna och nödvändiga på tentan.

***

Kalmar FF tog återigen en hemmavinst i helgen. Dock beslutade jag mig för att ej närvara, det kostar jäkligt mycket att följa KFF en säsong. Men det nästkommande matcherna innan uppehållet kommer vara riktigt viktiga inför framtiden bland annat är det bortamatch mot IFK Göteborg på onsdag där vi hoppas på en revansch efter supercupen. Sedan kommer Djurgården på besök på lördag.

***

Semifinalerna är nu klara i NHL det är lite överaskningar även om Penguins, Detroit och kanske även Dallas var väntade. Sista laget blir alltså Philadelphia. Jag hoppas som fan på Detroit eller Dallas.

***

Utomhuspremiär på Stensö idag, sprang fem kilometer i lugn takt. Riktigt skönt väder, sen är det gött att slappna av lite med sina egna tankar i löparspåret.

***

Markoolio har gjort ännu en EM-låt, det låter inget vidare men efter sommarn tror jag vi alla kan texten rätt bra.

***

Just nu vill jag bara ha lördag varje dag!

Ha det fint eller Fuck off!

Funderingar...

Även om man vet hur saker och ting kommer bli så kan man aldrig förbereda sig på vissa förändringar. Även om man får precis som man vill så blir man inte alltid lycklig. Även om en relation är precis ömsesidig så ser man aldrig sina egna brister. Just nu kvittar allt annat. Gatorna känns tomma och hunger upphör.

Fan vad less jag blir på mig själv. Ibland vore det bra att kunna hoppa ur sin egen kropp och skaka om den och tala lite sans i sig själv. Men samtidigt när jag är som mest förbannad över att jag reagerar som jag gör så stannar jag upp och tänker att vissa saker ska man nog inte ta lätt på. Det vore märkligt om alla nyheter passerade i en axelryckning. Men det är avsevärt skönare när de gör det.

Nä back on the horse

Fortfarande sjuk

Jag hatar förkylningar, varje gång jag är sjuk så tänker jag att jag bara ska gå omkring och njuta när jag blir frisk igen. Men så blir de ju sällan, då hittar man fort nåt annat att gnälla på.

Jobbade två dagar denna veckan, Ankan och jag fick den fria rollen att städa ur en gammal källare som skulle byggas om till lager. Källaren bestod av diverse äckliga gamla saker bland annat tre döda möss, varav en av dess fick Ankan att hoppa högt och yttra något som endast kan tolkas som ett riktigt kärringa-skri.

Ullis drog till Australien i tisdags, det är lite trist att inte kunna ringa och prata med varandra när man vill. Vi kom ändå väldigt nära varandra under vår tid ihop. Samtidigt så är det säkert bra att hon åkte i det långa loppet.

Hade min första hemtenta i veckan, vi skulle göra ett experiment och skriva om det på 24 timmar. Det var hur lungt som helst, jag jobbade ändå 8 av dom timmarna. Dock fick vi bara skriva 4 sidor med 1,5 punkts radavstånd, så det var bra träning för att lära sig skriva mer innehållsrikt.

Enligt min kontakt på Academic Work, kommer jag bli kontaktad av en herre på Smurfit Kappa i Nybro angående intervju. Det oroar mig dock att denne man inte ringt än. Min hemtelefon ringde någon gång i veckan vid 06:30, jag var dessvärre yrvaken och hann inte upp och svara. Men även om det var han så måste han ju ringa igen. Måste ha de jobbet!

Det känns faktiskt bättre nu än nånsin med min utbildning, det känns som att man börjar växa in i rollen på något sätt och att jag faktiskt kan tänka mig en karriär inom ekonomi. Frågan är bara vilken väg man ska ta för att axla VD-rollen så fort som möjligt.

Stort målkalas i NHL inatt när Colorado slogs ut av Detroit. 8-2, alla mål gjordes av svenskar. Detroit, som nu troligtvis ställs mot Dallas i nästa runda känns som en tung favorit i sällskap med Pittsburgh.

Festade till det lite i onsdags, valborg. Vi drog till Harrys, det var andra gången nånsin som jag var där. Det var jäkligt skoj. Känns bättre när ett ställe är som en kombination av en pub och en club, så man har både alternativet att dansa eller bara sitta o snacka om man vill. I onsdags var dock inte övervåningen öppen, så det lär ju vara bättre drag där då.

Ska troligvis träffa Sandbäckshult nästa vecka för att snacka om en eventuell övergång, om det nu heter så när man inte spelat sen November. Fruktar dock att det kommer vara jäkligt mycket att göra i höst både med skola och eventuella arbeten. Så vi får se vad som sägs.

Plöjt igenom lite rullar med näsduken här hemma.

10 000 BC - Jag tyckte denna var bra, jag hade hört att den var rätt dålig innan, så det bidrog till att förväntningarna inte var så höga.

The Bank Job - Här hade man hört att denna "är så jävla bra" men det vet i fan om den var? Sevärd typ

National Treasure 2 Book of secrets - Den var bra, men fruktansvärt lik ettan. Flera av scenerna känns identiska.

The Great Debaters - Jävligt bra, handlar om en svart skolas debatt-lag i en rasistiska Virginia år 1935.


"We do what we have to do, so that we can do what we want to do" Bra sagt, men vad fan gör man om man inte vet vad man vill göra?