Optimistiska FIBK

Vad är det med Färjestaden, inför superligasäsongen så var man för nonchalanta för att värva, man fick respass och åkte ur. Då skulle man ju tro att föreningen har lärt sig något av detta men uppenbarligen inte. Nu ska man istället vinna ettan och återigen slå sig in i finrummet med 15 man och en JAS-femma. Tränaren säger att han bara vill ha spelare som satsar. Visst det är bra, svenskt och bra. Men om exempelvis Zlatan, Crosby, Brendl och Ronaldinho inte ger allt på sommarträningen så va fan spelar det för roll. Det är ändå världsspelare med spetskunskap som inte ska bänkas. Därför tycker jag det är en jäkla gåta att man inte värvat hårdare. Eller så har man gjort det, men man vill inte visa sig svaga och berätta vilka spelare man förlorat.
Truppen man har i dagsläget springer säkert till de stupar men man vinner inte division 1. Idag är det endast en handfull spelare kvar med rutin från superligan och bortsett från Marcus Johansson och Elofsson så är ingen av dessa någon större bolltrollare som på något sätt skulle dominera i ettan.

Stannar Kjellsson i Växjö så tror jag man vinner 1:an i år. Sedan får vi se hur långt det räcker med spelare som satsar. Samtidigt tror jag inte FIBK är redo för att gå upp i Superligan redan nästnästa säsong, det yngre  killarna behöver nog mogna i ettan några år. Alliansen i Göteborg borde ligga topp tre. Slätafly hamnar på undre halvan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback