Tjaffsa inte!

Igår firades helgens bägge tentor och Andreas och jag satt hemma hos mig och tog oss några järn. John Magnusson, en av mina bästa polare från gymnasiet var i Göteborg så vi hade bestämt oss för att mötas på Vasastan, väl där hinner jag knappt komma in och köpa en öl förrän vakten kommer fram och knackar mgi på axeln.

-Ursäkta mig, men kan du följa med mig?
-Eh jaha? Jag blev jävligt förvånad och nyfiken på vad han ville. Så jag följde med honom till dörren där han vände sig mot mig.
-Vi tycker att du har druckit lite för mycket idag.
-Jaså, vad har jag gjort då?
-Nä men vi tycker att det har blivit lite för mycket alkohol för din del.
-Jo, jag förstår det, men vad har jag gjort för fel? Undrar jag.
-Äh du, tjaffsa inte nu. Fick jag till svar innan han vände sig om och gick därifrån.

Halvvägs...

Skrev omtentan i Retail imorse, tentan som jag borde ha klarat första gången ifall inte läraren bestämt sig för att ställa fullständigt oväsentliga frågor. Men denna gången lämnade jag inget åt slumpen och det kändes som VG när jag lämnade in, 5 minuter innan skrivstopp.

Därefter lunchade vi innan vi gick raka vägen hem till John för att dra igång med omtenta #2. Klockan var då 13:30, imorgon klockan 13:30 skriver jag tentan. Jag har alltså 24 timmar på mig att läsa in 7,5 veckas studier. Jag är jävligt tveksam till om jag kommer klara av denna. Kursen heter Modern ekonomisk historia, vilket innebär att man exempelvis ska berätta fritt om utvecklingen i Östeuropa under 1900-talet. Det handlar alltså om att pumpa in information i skallen och just nu känns det snarare som att gubben där uppe försöker trycka ut informationen.

***

Jag började prata med en man på gymmet igår, det gick ganska snabbt upp för mig att han var utvecklingsstörd och hade talsvårigheter, men han ville absolut diskutera mina tatueringar. "Jag tycker inte om dom" sa han. Sen frågade han ifall det gjorde ont och om tatueraren hade hörlurar, innan jag lyckades finta bort honom bakom en knäböjs-maskin. Den där ytliga delen av mig är lite rädd för att han ska börja hälsa på mig och småsnacka även i framtiden.

***

Ni som är lika gamla som mig minns säkert Caesars Palace, dom har numera bytt namn till The Caesars och är bättre än någonsin! Lyssna på dom här godbitarna:

Out there

It´s not the fall that hurts


Nu ska jag bevisa för mig själv att jag är precis så smart som jag säger att jag är!

Plugg, planering och annat

John som precis har kommit hem från New York har fått lägenhet, en fet tvåa i Vasastan. Den var visserligen möblerad och dyr, men läget är suveränt. Eftersom bibblan var stängd idag satt vi hemma hos han och pluggade. Fördelarna med att sitta hemma hos någon uppenbarade sig fort. Kaffebryggaren stod på hela dagen och man kan spela musik utan att man stör någon.

Plugget till fredagstentan har gått bra, och hoppet om att klara den lever även om det blir en heldag imorgon också.

***

Singelkillar som vi alla är så diskuterade även tjejer och hur exakt man vill träffa en tjej. Vi kom överrens om att man borde bestämma innan man går ut på krogen att man ska snacka med x tjejer och få med sig ett telefonnummer hem. Sen är det upp till dom andra att påminna och pusha personen i den riktningen. För ibland inser man dagen efter att man knappt har snackat eller stött på någon.

Jag tycker att man borde vara mer som på film, att man går fram till någon helt sonika och snackar lite och bjuder ut dom. Det är fan mitt mål med detta året. Jag ska bli en sån kille som går fram till ett butiksbiträde, småpratar lite, där jag smäller in ett skämt som jag till största sannolikhet funderat ut innan, sen frågar om telefonnumret.

Jag är övertygad om att procenten killar som klarar av detta är minimal, vilket innebär att om man lär sig berhärska denna manöver kommer himelsportarna att öppna sig!

***

Dagens hat går ut till:
- Folk som skjuter rakter efter nyårsafton
- Lärare som ställer tentafrågor som inte är i linje med vad de föreläst om
- Att äta julbord dagen efter julafton

***

Jag har haft olika avsikter med den här bloggen, till en början var det en fluga, alla började så självklart ska man hoppa på tåget tänkte jag, sedan blev den lagd på is ett tag. Senare när Michaela startade bloggkriget väckte jag den till liv igen med intentionen att skriva roligare inlägg. Men främst skriver jag för egen del, jag tycker det är kul att gå tillbaka och läsa vad jag gjorde för 2 år sedan. Eftersom den dock är offentlig tvingar det mig att hela tiden överväga hur mycket jag vill lämna ut och vad jag kan skriva om folk. Jag har därför funderat länge på att lösenordsskydda den så att jag skriver mest för egen del. Några snabbtänkta personer där ute tänker säkert vid detta lagret att jag lika gärna skulle kunna skriva i ett worddokument men skulle datorn pajja så känns det bättre att ha texterna publicerade online, vilket för övrigt också är fördelen med att ha sina bilder på facebook.

Glasvegas - Daddy´s gone

Hell week!

Inatt spelade Sverige sin semifinal i JVM mot USA 03-05.30 gick matchen. Jag var vaken till tekningen och lyckadesf faktiskt se två perioder innan jag somnade. Men Sverige förlorade så jag antar att jag inte missade så mycket. Till råga på detta ringde klockan igen vid 07, eftersom jag har tenta på fredag och på lördag skulle jag och Andreas börja plugga idag.

Jag har varit helt slut hela dagen, har läst en hel del men jag vet inte om jag minns något. Som om att itne detta vore nog så fick jag även den briljanta idéen att inleda min långa vandring mot sommarens beachkropp ikväll. Jag har hittat ett gym en kilometer från mitt där jag skaffade medlemskap och körde ett tvåtimmarspass.

När man tränar för första gången på länge är alltid träningsvärken efteråt hemsk, så det kändes likabra att träna hela kroppen så jag kan få träningsvärken överstökad direkt.

Nu family guy, sen sängen, plugg imorn igen!

Gissa vem som är riktigt full på lördag?

Band of Horses - No one´s gonna love you