Tillbaka i söder

Sådär, jag ber mina trogna läsare om ursäkt för att jag inte uppdaterat på ett tag. I torsdags stack jag upp till Kalmar där jag spenderade mina fridagar. Ullis kom torsdag eftermiddag. Sen har vi målat och spelat Tekken titt som tätt. Som ni säkert förstår så vann jag mängden av matcherna. Hworang måste vara bäst på spelet.
Midsommarafton regnade hela dan så vi stannade hemma och åt och drack gott. I lördags susade vi över till Öland en sväng, det var kanonväder så de rykte lite i ölhanden. Men vi nöjde oss med att dra ner till Ernesto på kvällen. Det var rätt skoj. Medelåldern där nere va högre än vanligt så det va skönt.

I söndags tittade Jönsson förbi en sväng, han hade med sig två xboxkontroller sen var det bara o dra igång det bästa multiplayerspelet nånsin Mashed fully loaded. Vi spelade till 06.20 (vilken jävla nörd man är) Sen blev det läggdags. Har även målat klart vardagsrummet, sovrummet och hallen nu. Så det börjar se acceptabelt ut där nere nu. Måste dock köpa en gardrob och lite möbler till men det ska nog lösa sig nu när Tarkettlönen trillar in.

Idag är jag hemma från jobbet. Har åkt på nån förkyldning, jag har knappt ork till nånting, drygt som fan. Idag ska vi fira min 25-årsdag här hemma också. Men jag har redan fått mina presenter, men de ska bli skoj med lite fläskfilé, potatissallad, tsatziki och diverse kex med ostar. Förhoppningsvis blir jag frisk snart så man kan börja träna igen. Känns som man halkar efter rätt bra här.

Nä ska vila lite mer nu.

25

Tjenare! Så var man 25. Det är med blandade känslor. Man tycker alltid att man är så mycket yngre än folk som är äldre. När man tex var 10 tyckte man de som var 15 var vuxna och stora. Det är väl hjärnans sätt att skjuta bort tankarna om att man åldras. Jag tycker inte 25 är så farligt, men 30 alltså, uschamig!

Kasst att vädret är ruttet här uppe. Igår var det regn i stort sett hela kvällen. Men idag ser det lite bättre ut. Hoppas det blir fint så man kan ta sig över till Öland, eller Islandland som det heter på engelska.

Jag har kopplat in mitt Playstation nu också. Har redan lirat Tecken i timmavis. Skulle koppla in Xboxen också men mina kontroller var inte med. Simon har tydligen de hemma i Kallinge. Attans.

Jag är för trött för att skriva nåt fyndigt här nu. Back to bed nu!

JAAAA!

Jag gjorde det! Jag fick ut kärringen i fickorna. Hon blev skitförbannad och tjabbade emot ett tag med JAG vann eller det var egentligen en vinst för hela skiftet för stämningen blir 300% bättre när hon inte är där. Jag är så lycklig!

Spelade innebandy idag, det gick åt helvete, men det är ändå förbannat skoj. Sen stack jag till parken och sprang en vända. Men det var tungt idag. Har ätit för lite och motionerat för mycket på sistone. Ska äta och vila lite nu.

Kalmar imorn, gött gött!

Egoistiska människor

Hemma efter en för ovanlighetens skull rullande Bandpress. Idag inledde vi dagen med ett möte där vi eller främst det ordinarie anställda fick lite skit för att det producerar så dåligt. Produktionen handlar inom Tarkett om plastmattor. Sen är det ju förbannat typiskt att vi har kört hela dagen och producerat 12 000 kvm. Jag vet inte om det är bra? Nu ser det ju ut precis som att vi kört spill och dåliga mattor med flit.
Det finns ett arbetsområde på vår maskin som är ganska trist. Man hissar upp lådor med granulat, små, små mattbitar i stora behållare som sedan går in i en maskin om slutligen blir en matta. Behållarna kallas för fickor, således heter stationen fickorna. När man är ute i fickorna så är man avskild från de övriga på vårt skift och det är fruktansvärt dammigt och säkert miljöfarligt på många sätt. Men vi brukar rotera med detta jobbet så vi är där ute två timmar var. Idag kommer det dock till min kännedom att en av de ordinarie kärringarna inte brukar vara där ute. Skälet är att hon ser sig själv som oumbärlig och om hon skulle gå ut i fickorna skulle hela maskinen braka ihop utan hennes kunskaper. Sånt här gör mig jävligt förbannad! Dels har skiftet aldrig haft några problem då denna människa är sjuk eller ledig och dels så är det så jävla själviskt så jag vill skrika rätt ut. Men jag och en annan av det förhållandevis nyanställda sa till henne att hon ska gå ut där. Idag kom hon dock undan då det var ett färgbyte när det var hennes tur i fickorna och "det är ju inte så lämpligt att jag börjar med ett färgbyte när jag inte varit där på så länge" som hon sa. Men imorn ska hon ta mig fan ut där om jag så ska jaga ut henne med trucken!

Tidigare när jag jobbade på Tarkett hade jag två personer på mitt gamla skift med det här synsättet. Det kan va därför jag hyser sånt avsky mot dem. Det är ett jobb, vi får betalt för att utföra vårt jobb och den arbetsuppgiften ligger på vårt ansvarsområde. Svårare än så är det inte! Man kan inte säga "jag vill inte"  för ingen vill vara där. Men alla hjälps ju åt. Hur fan kan man va den ende som vägrar rotera och inte få samvetskval?! Usch!

Cyklade till jobbet idag igen, jag har varit jävligt produktiv denna veckan och slipat bort 1,5 kg. Typiskt att morsan min nu har gått in för att motarbeta mig och serverar våfflor imorn. Tiden hem från jobbet idag var iallafall 29 minuter. Jag blev chockad att den inte var lägre men men den kommer sänkas.

Jag vill även inflika att skälet till att jag skriver mina tider här är inte bara för att skryta eller verka duktig inför er okända bloggläsare, vilka ni nu är? Utan även för att då kan jag själv gå tillbaka o läsa så slipper jag ha dem uppskrivna på nåt papper jag ändå tappar bort.

Ullis är hemma från fuckin Norrland nu, skönt! Nu kan man äntligen prata med henne utan allt sprakande som uppstod pga dålig täckning bland granar och berg där uppe. På torsdag ses vi igen och det ska bli jävligt kul och skönt. Det här är påfrestande som fan. Jag är fortfarande lite ängslig över vad fan man ska hitta på på midsommar? Kom gärna med förslag om ni vill ha med en skrikig, egocentrisk, fyllehund!

Imorn går jag tidigare från jobbet. Jobbar till 22 egentligen men det är innebandy med gamla KaRo-stjärnorna på gymmet så jag tänkte vara med o bjuda på lite tunnlar. 

Nä nu blir det lite Jack Bauer!

Fy fan

Vilken dag, vaknade halv fyra men jag pallade inte gå så jag tog cykeln till jobbet. Väl på jobbet arbetade jag ungefär en timme effektiv tid. Helt lagom tycker jag, tiden går dock väldigt sakta när man bara sitter och glor.

Sen tog jag en fika med Jimmy, Mr. Muscleman o Jönsson. De velas fortfarande och inget nytt om Öland är bestämt. Sen drog jag ut till brunnsskogen o sprang. Betydligt bättre tider idag, men de ska slipas ner ännu mer.

3.00, 3.40, 3.11, 3.39

Beware, Kalmarriter!

Pallar inte skriva mer, måste sova. Jag är helt jävla slut!

Ladda hem

Buddy Holly - Earth Angel

Första dan på jobbet

Jaha så var man tillbaka på sin gamla arbetsplats. Jag hävdade förrut och fortfarandet att jag är en av Sveriges mest överbetalada människor på Tarkett. När att rullar som det ska så jobbar jag varannan timme. Och den arbetstimman är allt annat än stressande. Det som däremot kan va jobbigt är att arbetet är så monotomt. Det känns som att en normalbegåvad chimpans hade kunnat fixa mina arbetsuppgifter. Men det är synd att klaga!

Såg precis Real Madrid panga hem La Liga. Kul för dem. Men jag gläds mest med Beckham som fick en upprättelse på slutet över de tidigare bänkningarna. Även om just Beckham idag byttes ut till Reyes favör och denne svarade för två mål inom loppet av 20 minuter. Förbannat skönt att inte Barcelona vann, jag har börjat ogilla Messi som fan. Ni såg kanske nyligen att han gjorde ett s.k. guds hand-mål, där han slår in bollen med handen. Precis som hans fete, nerknarkade, dopade landsman Maradona. Nä den killen borde skaffa sig en annan förebild, Tomas Brolin kanske?

En annan sak som stör mig förbannat mycket är när man diskuterar fotbollsspelare med folk i min generation. Alla jävla Maradona och Pelé fans alltså! Va fan vi har inte sett dom spela mer än de klippen där det gör några klassiska mål. Vi har inte sett deras felpass eller medelmåttiga insatser. Ska man ha en favoritspelare så bör ju denne varit verksam under vår livstid, och då menar jag inte när vi var två år utan under en tid du vi åtminstone kunde byta tv-kanal själva. Själv tycker jag Zidane är världens bäste fotbollspelare genom tiderna. Bortsett från vårt senaste VM där han var storslagen så är han precis som Simon Bank skrev i en krönika den spelare som lirar snyggast. Hans dragningar, passningar, mottagningar ser ut som en dans. Allt ser så snyggt ut. Synd och dåligt att han inte kunne hålla nerverna lite kallare i finalen bara.

När jag kom hem från jobbet idag så sov jag mellan 15.30-20.30. Så oddsen för att jag ska falla i sömn lätt ikväll är skyhöga. Jag har inte tränat nåt idag, så jag funderar på att gå ut imorn. Det är väl lite över en mil så jag får väl ge mig iväg runt fyra eftersom vi ska lösa av föregående skift lite innan 06. Men de där är bara i planeringsstadiet vi får se.

Nu får de bli en macka. Fy fan va gott det är att vara hemma hos föräldrarna där det finns lite mer pålägg än nån gammal ostbit eller en sorgsen marmeladburk.

Godnatt på er!

Tankar

Den senastet tiden har de klingat en vacker liten låt till nåt okänt reklaminslag. Låten har satt sig på huet. Men jag har nu samlat kraft och snokat upp den. Det är Bachelor Number One med låten Summertime. Den rekommenderas varmt. 

Såg Perfect Stranger igår, fyra smultron av fem möjliga till den. Jag hävdar dock att Halle Berry och hennes förmåga att idka sex här och där, ej påverkar smultronfördelningen.

Igår åt jag förövrigt min första jordgubbstallrik för året. Den va helt okej. Jordgubbar brukar vara helt okej. Jag tycker inte jordgubbar är så där innerligt gott som många hävdar. Jag tror det är något som är typiskt för Sverige, liksom att är det sommar - så SKA man va ute! På samma sätt har det nog blivit "åh tänk va skönt när det är sommar och man kan äta jordgubbar".

Förra veckan va jag i Gävle. En av dagarna stack jag och Ullis och tre av hennes vänner ut till en slags stugby vid namn Smörnäs. Vi var där hela dagen och solade och paddlade kanot. Framåt kvällen tände vi upp grillen, då köttet och diverse tillbehör blivit färdigt kryllade det av mygg och knott i luften. Och då menar jag verkligen att de kryllade av dem! Vi hade tillgång till en stuga med ett stort matbord och stolar. Men ändå tror jag inte nån av oss skulle acceptera att sitta inne och äta grillat denna sommarkväll. Det finns liksom inte i svenskars värld att man skulle sitta inne och äta när det är så fint och skönt ute. Nä då, så självfallet sitter vi ute och äter. Samtidigt som vi jagar bort mygg och kliar oss mellan majs-, kött- och potatissallads-tuggorna. Så tänkte jag VARFÖR I HELVETE ÄR MAN SÅ HÄR DUM?!

Nu ser det ut som solen skymtar förbi en minut, då måste jag springa ut. Inte för att jag vill, men det är sommar och jag bor i Sverige!

Adjö

Morgonpigg

Idag vaknade jag 09 och va pigg. Det väldigt sällan sånt händer men när det väl händer att man vaknar tidigt så blir man glad, man är nämligen mycket mer produktiv på morgonkvisten. Man kan få för sig att dammsuga, städa toaletten, tvätta, gå o  handla eller bara laga en jäkla massa mat.

Hur som helst så gav ja mig ut i Sveriges finast park, Brunnsparken och sprang mina 800 meter. Men det är svårt att mäta upp en lagom lång sträcka sen bör den ju vara lika jobbigt åt bägge hållen. Men jag tror jag lyckades ganska bra. Dock har jag slarvat lite på sistone och inte rört mig så mycket så jag fruktar att dagens tider skulle få Vimmerby-Micke att vilja riva mitt kontrakt omedelbums. Men sommarn har ju bara börjat så det ska nog gå bra!
Men som ni ser av tiderna så avslutades ena sträckan med en rejäl uppförsbacke, som man varannan gång började med.

3.14, 4.02, 3.26, 3.55  

Vaya con dios

Barjakt

Fy fan, har precis cyklat två timmar på motionscykeln. Jag hatar motionscyklar och löparband för man blir uttråkad efter fem minuter men idag tog ja ner min laptop o kollade på film under tiden, då gick de bra! Såg Shooter, den va bra, redigt tufft slut.

Hittat en bar på blocket som kan va intressant också. Jag vill fan ha en bar i nya lyan, eftersom den är i källaren så vore de jäkligt nice. Men vi får se. Den här va svart så då måste ja måla igen och de tyar jag nog inte.

Nu blir de käk!

Regn...

Kära medmänniskor idag regnar det i Kallinge. Jag bor ju som bekant hemma hos föräldrarna i Kallinge över sommarn. Jag vet inte om det är mest synd om dem eller mig. Men jag ska jobba femskift i sommar så det blir rätt mycket tid över att sticka iväg till Kalmar o pyssla med lägenheten. När man har så pass stor bögfobi som jag har så aktar man sig väldigt för att säga att man gillar inredning, även om det är kul!

Hur som helst så började det precis regna här och när det regnar så tittar man på tv, om man inte tillhör det två procenten som läser en bok. Således kommer här lite heta filmtips till er.

Shooter - har inte sett den själv än, men flera personer har rekommenderat den högt!
 
Next - såg halva igår natt, verkar riktigt bra. Cage gör än en gång ett strålande jobb.

Smokin Aces - En läcker rulle med kvicka dialoger i sann Guy Ritchi anda.

Hills have eyes II - ni som sett ettan har säkert väntat ett bra tag på denna. En spännande, blodig jävla historia men den håller nästan lika bra klass som ettan.
 
Holiday - ni som inte gillar så mycket våld, eller bara är på ett kärleksmässigt humör, som en god vän hade uttryckt det, kolla in denna löve-rullen!

Peaceful warrior - en sportfilm om en manlig gymnast som lär sig fokusera på ögonblicket. Gjord efter en bok av nån yoga-gubbe man blir fasligt sugen på att beställa boken efteråt.

Running Scared - en inte så uppmärksammad film med Paul Walker i huvudrollen som stenhård gangstermedlem. Påminner mycket om GTA-spelen!

Lucky number slevin - jag är väl medveten om att denna funnits ute i över ett år nu, men ni som inte sett den måste se den, har ni sett den så se den igen.

Baseket Ball - en rolig komedi som alltid funkar, med skaparna av South Park i huvudrollen.

Eller ställer ni in er på regn hela helgen och tankar hem 24 säsong 6. Att se Jack Bauer tampas med terrorister brukar hålla en vaken sisådär ett dygn.

Jag har inte läst så mycket på sista tiden men nu har jag börjat på en ny bok, Alkemisten av Paulo Coelho. Det är en slags livshandbok som går ut på att man ska våga ta för sig och våga göra det man verkligen vill i livet. Helt okej än så länge.

Annars kan jag varmt rekommendera Da Vinci-Koden eller någon annan av Dan Browns böcker. Browns senaste bok släpps för övrigt snart på svenska i er lokala bokhandel. Salomons Nyckel heter den, kom ihåg var ni hörde det först!

Nu blir det mystofflor, Oboy och film!

Antar att det är dags...

...att ställa sig till den självgoda skaran som lever i tron om att folk är intresserade av vad jag gör och därför skapa en blogg. Att man har en blogg innebär ju även att man läser andras bloggar, man skulle kunna tro att detta är en tillräcklig varning om att man har för lite att sysselsätta sig med men när man istället har tid att även skriva en blogg då är det väl ändå dags att skaffa sig ett jobb eller en hobby?

Vad kommer jag skriva om? Jag antar att det blir ett litet hopkok av egna ideer kring samhället, min vardag, innebandy i allmänhet men framförallt om MIG själv, eftersom jag är en egenkär egoist!

Till min stora besvikelse fann jag att namnet glenn.blogg.se var taget, således fick det efter en rejäl funderare bli världens bästa låt som utgör mitt bloggnamn. Jag är ett gediget Springsteen-fan även om jag lyssnar på det mesta bortsett från de självklara genrerna R´n B, Soul, Blues, Jazz (finns det nån frisk människa som gillar de två sistnämnda?)

Tillbaka till glenn.blogg.se, jag har ännu inte kikat in i denna blogg men de ligger tvåa på min to-do lista efter packa en lössnus. Jag hoppas verkligen Glenn som har den bloggen heter Glenn, så det inte är nån vardags-Johan som tycker att Glenn är ett tufft namn och döpt sin blogg därefter. Jag hoppas lika mycket på att det är en bra blogg. Tänk om mitt favoritbloggnamn är upptaget av en stolle som skriver om drakflygning eller smördegsbakning! Sen vore de riktigt jävla irriterande om det är en Tomas Ros bloggare. Tomas Ros arbetar som bekant på aftonbladet där han har en NHL-blogg. Hockeyfantast som man är så går jag regelbundet igenom det hockeyspalter som återfinns på våra kvällstidningar men Tomas Ros skriver aldrig mer än ett inlägg i veckan och då knycklar han gärna in en rad om Jonte Hedström varannan gång.

Nytt i veckan

Nicklas Lidström fick inatt sin femte Norristrophy (bäste back) Skoj för Lidas, men jag tror att vetskapen om att det inte gick till Scott Niedermayer eller Chris Pronger gör mig lyckligare än just det faktum att det gick till Lidström. Läste även att Bobby Orr som vunnit flest Norris har vunnit åtta stycken. Detta är jäkligt trist. Dels så tror jag inte Lidas kommer vinna fyra till (för vem vill va delad etta) Sen så känns det lite som att det första fem är i onödan om man inte vinner åtta. Självfallet spelade Bobby Orr på en tid när skräckfilmsrekvisita utgjorde en del av målvaktsskydden och tempot tillät en 50-årig Gordie Howe åka omkring och vinna målligor så det gamla rekorden är nog inte särskilt lätta att bräcka idag.

Mitt innebandylag eller laget jag spelar i, CL-98 har nu bestämt oss för att ställa upp med ett gäng i Sailets utomhusturnering i Karlskrona. Vi har en stark uppställning samtidigt som det kommer bli tufft då vi är lite små till storleken. Förra året, hade vi ett bra lag, men fick se oss besegrade av ett imponerande C4, ett gäng 190cm långa skåningar från Röke och Willands. Men iår planerar man att införa ett slutspel med semi- och kvartsfinaler så förhoppningsvis kan vi gå längre i år.

En av Sveriges mest underskattade hockeyspelare Kristian Huselius, Calgary Flames, storhetstid blev inte långvarig. Huselius såldes av Florida för endast 25 000 dollar till Calgary då Svenskhataren Mike Keenan coachade Florida. Efter 70 poäng i sin första säsong i Calgary kommer nu Keenan till Calgary, ska bli intressant att se om Huselius speltid minskas och hur fansen i så fall tar detta.

Oskar Eklund ska provspela för AIK stod det i dagens BLT. Min gamle rival har tydligen sökt in till en idrottskonsultsutbildning i Stockholm. Om Oskar kommer in på utbildningen så kommer han tydligen satsa på AIK. Jag och mina kära lagkamrater har ständigt haft en debatt om denne man och han kunnat bli/ är. Medan Kalmariterna hävdar att Simon Nilsson, FIBK skulle vara bättre. Detta är två spelare som är svåra att jämföra men när Simon for i golvet i en närkamp med en liten gävle spelare som var två skitar hög så tvivlar jag nog på att denna kan klassas som en främre av de båda.

Jag har målat min lägenhet, det blev efter lite oro, skitbra. Jag fick panik när jag efter en målning såg varenda penseldrag på väggen men när jag stykt på ytterligare ett lager Ernst-färg så blev det kanonfint. Vardagsrummet är nu i en lugn röd kulör. Om sedan detta duger åt min kära flickvän återstår självfallet att se. Jag har planer på att måla hela lyan men huvudsaken för mig att är vardagsrummet är i sin ordning då jag spenderar min tid i soffan framför tvn.

Jag såg The big nothing igår, en ny komedi med David Schwimmer, Ross från vänner ni vet. Den va lite underhållande. Även om det är svårt att se de forna vänner-skådisarna i nya gestaltningar. Sömnproblem som jag lider av så drog jag även igång Nicholas Cage nya film Next, dessvärre somnade jag efter drygt halv filmen. Men vilken rulle! Den verkar jäkligt bra än så länge. Att Cage sedan har huvudrollen gör inte saken sämre, han har en förmåga att lyfta vilken skitfilm som helst till en sevärd-nivå. Då tänker jag på filmer som Weatherman och Lord of war. Detta är riktigt ruttna filmer men tack vare Cage vill man sitta kvar och ser vad som händer och av nån jävla anledning lyckas han intressera tittaren för sin dotters problem med kameltån.

Jag blir mer och mer ängslig när jag tänker på glenn.blogg.se så jag måste kolla upp den nu!

Kul att ni tittade in! Lev väl